Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 13 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Stanovení hodnoty podniku výnosovou metodou
Konečná, Petra ; Svobodová, Denisa (oponent) ; Karas, Michal (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na stanovení hodnoty podniku ABC s.r.o. k 1.1.2018 za pomocí výnosových metod oceňování. Konkrétně se jedná o metodu diskontovaného cash flow a metodu ekonomické přidané hodnoty ve variantě entity. První část práce je věnována teoretickým východiskům užitým při oceňování podniku. V následující části je již provedena strategická a finanční analýza, dále prognóza generátorů hodnoty, a nakonec je sestaven finanční plán. Na závěr je stanovena objektivizovaná hodnota sledovaného podniku.
Návrh zlepšení marketingového mixu provozovny Ráj hadic
Svobodová, Denisa ; Dostálová, Lenka (oponent) ; Novák, Petr (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením současného využití nástrojů marketingového mixu provozovny a následně stanovením návrhů zlepšení marketingového mixu provozovny Ráj hadic. Opatření by měla zvýšit povědomí zákazníků o provozovně a tím zvýšit počet zákazníků a zvýšení intenzity marketingových aktivit provozovny.
Řízení pohledávek v obchodní korporaci
Svobodová, Denisa ; Zlatníček, Martin (oponent) ; Pěta, Jan (vedoucí práce)
Práce se zabývá problematikou pohledávek v obchodní korporaci s hlavním důrazem na pohledávky po lhůtě splatnosti. Na základě finanční analýzy, rozboru pohledávek a interních směrnic ve společnosti jsou v práci navrhnuta opatření omezující vznik pohledávek po splatnosti a také jsou zde navrhnuty efektivnější postupy při řešení vzniku takové pohledávky.
Význam biblického příběhu v etické výchově v malotřídní škole
Svobodová, Denisa ; Bravená, Noemi (vedoucí práce) ; Stará, Jana (oponent)
Diplomová práce je rozdělena na dva celky. V první části jsou shrnuty teoretické poznatky o významu biblického příběhu a jeho vyprávění. Součástí tohoto celku je též kapitola, která se zabývá etickou výchovou z hlediska kurikulárních dokumentů. Vzhledem k tématu práce je v první kapitole specifikována malotřídní škola a poslední kapitola se zabývá dítětem mladšího školního věku. Není opomenuta ani didaktika a didaktické metody práce s Biblí. V empirické části byl použit design akčního výzkumu a rozhovor jako metoda sběru dat. Cílem bylo zjistit, jak pracovat s biblickým příběhem v etické výchově v malotřídní škole na základě scénářů lekcí založených na převyprávěném biblickém textu. Dále je v této části uveden průběh výzkumných lekcí a doporučení pro další práci s biblickým textem v malotřídní škole. Výzkumem bylo prokázáno, že implementace biblického příběhu do etické výchovy v malotřídní škole je vhodným prostředkem pro získávání nových vědomostí, zkušeností, hodnot a ctností z těchto příběhů vyplývajících. KLÍČOVÁ SLOVA malotřídní škola, biblický příběh, etická výchova, Bible, storrytelling, mladší školní věk, rozhovor, akční výzkum
Stanovení hodnoty podniku výnosovou metodou
Konečná, Petra ; Svobodová, Denisa (oponent) ; Karas, Michal (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na stanovení hodnoty podniku ABC s.r.o. k 1.1.2018 za pomocí výnosových metod oceňování. Konkrétně se jedná o metodu diskontovaného cash flow a metodu ekonomické přidané hodnoty ve variantě entity. První část práce je věnována teoretickým východiskům užitým při oceňování podniku. V následující části je již provedena strategická a finanční analýza, dále prognóza generátorů hodnoty, a nakonec je sestaven finanční plán. Na závěr je stanovena objektivizovaná hodnota sledovaného podniku.
Regional gastronomy of France d'Oïl
Svobodová, Denisa ; Jančík, Jiří (vedoucí práce) ; Müllerová, Eva (oponent)
Název bakalářské práce: Regionální gastronomie Francie dʼOïl Klíčová slova: gastronomie, kuchyně, region, speciality, potravina, značka Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá regionální gastronomií Francie, konkrétně části dʼOïl. V jednotlivých kapitolách jsou popsány samotné produkty, ale i speciality daných oblastí. Práce dále zkoumá gastronomii jako kulturní fenomén v životě Francouzů a jejich stravovací návyky. Vedle regionálních potravin jsou přiblíženy potravinářské značky a jejich důležitost při výběru potravin. Na základě vlastní rešerše bakalářská práce popisuje postavení francouzské gastronomie v České republice a povědomí Čechů o francouzských specialitách.
Strategický management strojírenského podniku
Svobodová, Denisa
Cílem diplomové práce je formulovat doporučení, která povedou k rozvoji společnosti působící ve strojírenském odvětví. Návrhy strategií budou vycházet z provedených analýz vnitřního a vnějšího prostředí. Analýza makrookolí je provedena prostřednictvím PEST analýzy. Pro analýzu mikrookolí je využit Porterův model pěti hybných sil. Vnitřní prostředí je zhodnoceno pomocí finanční analýzy, Porterova hodnotového řetězce a auditu zdrojů. Pomocným nástrojem pro formulaci strategie je vnitřně-vnější matice (IE) a SPACE matice. Konkrétní strategická doporučení jsou navržena na základě SWOT matice. V závěru práce jsou navržené strategie zobecněny pro ostatní podniky působící ve strojírenském odvětví.
Řízení pohledávek v obchodní korporaci
Svobodová, Denisa ; Zlatníček, Martin (oponent) ; Pěta, Jan (vedoucí práce)
Práce se zabývá problematikou pohledávek v obchodní korporaci s hlavním důrazem na pohledávky po lhůtě splatnosti. Na základě finanční analýzy, rozboru pohledávek a interních směrnic ve společnosti jsou v práci navrhnuta opatření omezující vznik pohledávek po splatnosti a také jsou zde navrhnuty efektivnější postupy při řešení vzniku takové pohledávky.
Situational Parameters and Formality Scale: Multiaspectual Analysis of Authentic Discourse Samples
Svobodová, Denisa ; Pípalová, Renata (vedoucí práce) ; Matuchová, Klára (oponent)
Diplomová práce zkoumá vliv situačních parametrů na výběr lexikogramatických prostředků jazykového uživatele. Cílem je zjistit, jak kontext, ve kterém je jazyk využíván, ovlivňuje formulace mluvčího. Zvláštní pozornost je věnována pojmu registr a v souvislosti s tímto pojmem jsou představeny jednotlivé aspekty, které předurčují způsob, jakým jazykoví uživatelé vyjadřují svá sdělení. Celá problematika je rozebírána především ze sociolingvistického hlediska, jazyk je tedy zkoumán v kontextu lidské společnosti. Praktická část se věnuje víceaspektové analýze třech autentických vzorků, které se liší právě situačními parametry, ve kterých je jazyk užíván. Na základě výpočtu založeného na poměru jednotlivých slovních druhů jsou tyto vzorky nakonec seřazeny od nejformálnějšího po nejméně formální.
Regional gastronomy of France d'Oïl
Svobodová, Denisa ; Jančík, Jiří (vedoucí práce) ; Müllerová, Eva (oponent)
Název bakalářské práce: Regionální gastronomie Francie dʼOïl Klíčová slova: gastronomie, kuchyně, region, speciality, potravina, značka Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá regionální gastronomií Francie, konkrétně části dʼOïl. V jednotlivých kapitolách jsou popsány samotné produkty, ale i speciality daných oblastí. Práce dále zkoumá gastronomii jako kulturní fenomén v životě Francouzů a jejich stravovací návyky. Vedle regionálních potravin jsou přiblíženy potravinářské značky a jejich důležitost při výběru potravin. Na základě vlastní rešerše bakalářská práce popisuje postavení francouzské gastronomie v České republice a povědomí Čechů o francouzských specialitách.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 13 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
12 SVOBODOVÁ, Dana
12 SVOBODOVÁ, Denisa
7 SVOBODOVÁ, Dominika
14 Svobodová, Dagmar
2 Svobodová, Dagmar,
12 Svobodová, Dana
1 Svobodová, Dita
7 Svobodová, Dominika
1 Svobodová, Dora
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.