Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Recepce Milana Kundery v českém a francouzském kulturním prostředí
Suchomelová, Lenka ; Voldřichová - Beránková, Eva (vedoucí práce) ; Galmiche, Xavier (oponent) ; Kyloušek, Petr (oponent)
Disertační práce Recepce Milana Kundery v českém a francouzském kulturním prostředí si klade za cíl popsat hlavní tendence a proměny ve vývoji recepce Milana Kundery a jeho díla v obou sledovaných zemích od jeho počátků do roku 2015 a jejich následné porovnání. Analýza vnímání spisovatelova díla se opírá především o články z tisku a dosud vydané monografie o autorově díle v obou kulturních světech. Nezbytnou součástí práce se stala rovněž kapitola přibližující autorovy příležitostné texty a překlady publikované v různých periodikách či ve formě předmluv a doslovů k dalším monografiím.
Mikrobiologická kvalita masa králíků
Suchomelová, Lenka
Králičí maso má významné nutriční a senzorické vlastnosti a patří mezi masa lehce stravitelná a dietní. Tato diplomová práce se zabývá mikrobiologickou kvalitou králičího masa se zaměřením na mikroorganismy, které způsobují jeho kažení. K mikrobiologické analýze byla použita jatečně upravená těla králíků pocházející z domácí porážky, z hypermarketu mrazená a balená ve vakuu a z brněnských řeznictví. Celkem bylo k analýze použito 20 kusů jatečně upravených králičích těl. Z mikrobiologických ukazatelů byl sledován celkový počet mikroorganismů, počet bakterií mléčného kvašení, bakterií čeledi Enterobacteriaceae, psychrotrofních mikroorganismů a počet plísní a kvasinek. Z hlediska uvádění králičího masa do oběhu byl nejvyšší počet mikroorganismů zjištěn u jatečně upravených těl pocházejících z řeznictví a nejnižší počet mikroorganismů u jatečně upravených těl pocházejících z domácí porážky. Z hlediska místa odběru vzorků, byl potvrzen známý fakt, že povrch jatečně upraveného těla je více kontaminován mikroorganismy než svalovina a nebyly zjištěny žádné významné rozdíly mezi mikrobiologickou kontaminací přední a zadní částí jatečně upraveného těla králíků.
Kvalita masa králíků a jejich jatečné zpracování
Suchomelová, Lenka
Králičí maso má vysokou výživovou hodnotu. Obsahuje jen malé množství tuku a cholesterolu a je významným zdrojem vitamínů a minerálů. Spotřeba králičího masa neustále klesá. Tento pokles je dán hlavně vyšší cenou králičího masa. Pro masnou produkci jsou nejčastěji chováni brojleroví králíci, kteří se vyznačují vyšší jatečnou výtěžností. Kvalita králičího masa je ovlivněna několika faktory. Mezi tyto faktory patří věk, pohlaví, výživa, prostředí, technologie chovu, genetika a způsob jatečného zpracování. Jatečné zpracování králíků probíhá ve specializovaných zpracovatelských závodech. Nejdříve jsou králíci omráčeni, buď mechanicky, elektrickým proudem nebo plynem a poté jsou zavěšeni za zadní nohu na speciální hák. Následuje vykrvení, stahování a vykuchání. Z těla jsou vyjmuty orgány a je provedena veterinární prohlídka. Jatečná těla se ochladí, což se provádí nejčastěji vzduchem, nebo vzduchem s postřikem. Vychlazená jatečná těla se zváží a zabalí. Mohou být také naporcována nebo použita pro výrobu masných výrobků.

Viz též: podobná jména autorů
3 Suchomelová, Leona
1 Suchomelová, Lucie
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.