Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Potravinové právo v České republice a v zahraničí
Spitzenbergerová, Ivona ; Damohorský, Milan (oponent) ; Snopková, Tereza (oponent)
Český abstrakt Cílem mé diplomové práce je analyzovat a charakterizovat potravinové právo v ČR a ve vybraných zemích. Práce se zaměřuje na poskytnutí uceleného pohledu na obecnou část potravinového práva, ale pojednává také o některých vybraných aspektech potravinového práva a o problematice související. Téma "Potravinové právo v ČR a zahraničí" jsem si zvolila proto, že se dlouhodobě zajímám o oblast výživy člověka a chtěla jsem proniknout do právní úpravy této problematiky. Ve své práci vycházím z analytické a syntetické metody a používám také metodu jazykovou, logickou a historickou. Metoda komparativní pak své uplatnění nalézá v posledních dvou částech (část dvanáctá a třináctá), které srovnávají potravinové právo v ČR a ve vybraných zemích. Z hlediska struktury je práce členěna do částí, kapitol a podkapitol. Včetně předmluvy (část první), úvodu (část druhá) a závěrů (část čtrnáctá) je práce rozdělena do čtrnácti částí. Třetí a čtvrtá část vymezují postavení potravinového práva v právním řádu ČR, definují základní pojmy (potraviny, potravinové právo) a poskytují přehled pramenů práva na národní, evropské i mezinárodní úrovni. Pátá část se věnuje vývoji potravinového práva v ČR a EU. Zmínku o historii jsem do práce zařadila pro doplnění souvislostí, které umožní lepší porozumění současné podobě...
Potravinové právo v ČR a v zahraničí
Spitzenbergerová, Ivona ; Damohorský, Milan (vedoucí práce) ; Snopková, Tereza (oponent)
Český abstrakt Cílem mé diplomové práce je analyzovat a charakterizovat potravinové právo v ČR a ve vybraných zemích. Práce se zaměřuje na poskytnutí uceleného pohledu na obecnou část potravinového práva, ale pojednává také o některých vybraných aspektech potravinového práva a o problematice související. Téma "Potravinové právo v ČR a zahraničí" jsem si zvolila proto, že se dlouhodobě zajímám o oblast výživy člověka a chtěla jsem proniknout do právní úpravy této problematiky. Ve své práci vycházím z analytické a syntetické metody a používám také metodu jazykovou, logickou a historickou. Metoda komparativní pak své uplatnění nalézá v posledních dvou částech (část dvanáctá a třináctá), které srovnávají potravinové právo v ČR a ve vybraných zemích. Z hlediska struktury je práce členěna do částí, kapitol a podkapitol. Včetně předmluvy (část první), úvodu (část druhá) a závěrů (část čtrnáctá) je práce rozdělena do čtrnácti částí. Třetí a čtvrtá část vymezují postavení potravinového práva v právním řádu ČR, definují základní pojmy (potraviny, potravinové právo) a poskytují přehled pramenů práva na národní, evropské i mezinárodní úrovni. Pátá část se věnuje vývoji potravinového práva v ČR a EU. Zmínku o historii jsem do práce zařadila pro doplnění souvislostí, které umožní lepší porozumění současné podobě...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.