Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vyhodnocení kvality a trvanlivosti sýrů s protektivní kulturou
Skýpalová, Veronika
Diplomová práce se zabývá tématem protektivních kultur. V práci je stručně popsáno, jaké mají protektivní kultury účinky na polotvrdý zrající sýr a jejich vliv na zrání sýrů. Důležitou část této práce tvoří kapitola o bakteriocinech, jejich vlastnostech a účincích v potravinářství. V praktické části je pozorován vliv protektivních kultur na chemické vlastnosti. Zaměřila jsem se na kyselost sýrů, pH, sušinu a obsah soli v sýru. Porovnávány byly sledované ukazatele u sýrů bez a s přídavkem protektivních kultur. Je sledováno, zda protektivní kultury ovlivňují kvalitu a trvanlivost polotvrdých zrajících sýrů.
Specifika telefonické krizové intervence u seniorů
Skýpalová, Veronika ; Sivek, Vojtěch (vedoucí práce) ; Černá Lammelová, Alexandra (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá specifiky práce se seniory na lince důvěry. Přibližuje hlavní cíle, metody a specifika telefonické krizové intervence seniorů v České republice. V teoretické části jsou uvedena hlavní teoretická východiska související s daným tématem, která jsou nutná pro porozumění druhé části práce. Konkrétně je zde přiblížena krize a její význam v lidském životě, dále odborná pomoc člověku v krizi, zejména pomoc telefonická. Další část tvoří kapitoly věnované problematice stáří, zejména typickým změnám, ke kterým v této vývojové etapě dochází. Závěr teoretické části pak tvoří podrobný popis vývojových krizí ve stáří, které jsou častým důvodem pro zavolání na linku důvěru pro seniory. Praktická část práce blíže představuje jednu ze dvou linek v České republice specializující se na seniorskou problematiku, dále obsahuje i statistické údaje této linky. Stěžejní část této práce je věnována kazuistikám hovorů vyplývajících z vývojových krizí ve stáří a podrobnému popisu metodiky práce se seniory na lince důvěry. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Technologický postup výroby pařených sýrů
Skýpalová, Veronika
Bakalářská práce se zabývá tématem pařených sýrů. V úvodu je stručně nastíněna historie sýrů od doby starověku, včetně skupiny pařených sýrů. Dále je zde popsáno mléko a jeho charakteristické složky, důležité pro výrobu sýra. Stěžejní částí práce je popis samotné výroby sýra a využívaných technologických postupů, a to jak v obecné rovině, tak i se zaměřením na pařené sýry. Součástí práce jsou také požadavky na surovinu, bez kterých by kvalitní sýr nemohl vzniknout. V závěru práce je popsán sortiment pařených sýrů dostupných jak v České republice, tak i v ostatních evropských státech.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.