Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Modelování rázu při proudění plynu
Sedlmajer, Jakub ; Himr, Daniel (oponent) ; Habán, Vladimír (vedoucí práce)
Vakuování je velmi pomalý, energeticky a technologicky náročný proces. Uzavření ventilu je naopak velmi snadný a rychlý proces, který v potrubí s proudící tekutinou vyvolá ráz, který může vyvolat přetlak, nebo naopak podtlak. Cílem této práce je zjištění, jestli je možné vakuum pomocí rázu vytvořit. K tomu účelu byl vytvořen 1D model stlačitelného proudění a rázů v plynu v přímém potrubí. Následuje proměření účinků rázů v plynech v laboratoři a jejich zhodnocení. Dále je posouzen potenciál, který rázové vakuování nabízí.
Zavzdušňovací ventil jako ochrana před vodním rázem
Sedlmajer, Jakub ; Machů, Tomáš (oponent) ; Himr, Daniel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá vzduchovými ventily se zaměřením na ventily zavzdušňovací. Popisuje základní teorii vodního rázu a zaměřuje se především na oblast podtlaku. Následně jsou zde stručně popsány některé časté protirázové ochrany, principy funkcí jednotlivých vzduchových ventilů a konstrukční rozdíly mezi zavzdušňovacími ventily. Práce je zakončena měřením, které vyhodnocuje snížení tlakové špičky při použití této protirázové ochrany.
Automatic evaluation of fermentation degree of cocoa beans
Sedlmajer, Jakub ; Kůdela, Jakub (oponent) ; Škrabánek, Pavel (vedoucí práce)
Standard method for visual evaluation of the cocoa beans fermentation degree is cut-test. In this test cocoa beans are split into halves and high-skilled specialist evaluates them. As the amount of processed cocoa is significant, automation of this process by machine vision is inevitable. This thesis deals with this issue by proposing of an automated process and software tools to make it possible and effective.
Modelování rázu při proudění plynu
Sedlmajer, Jakub ; Himr, Daniel (oponent) ; Habán, Vladimír (vedoucí práce)
Vakuování je velmi pomalý, energeticky a technologicky náročný proces. Uzavření ventilu je naopak velmi snadný a rychlý proces, který v potrubí s proudící tekutinou vyvolá ráz, který může vyvolat přetlak, nebo naopak podtlak. Cílem této práce je zjištění, jestli je možné vakuum pomocí rázu vytvořit. K tomu účelu byl vytvořen 1D model stlačitelného proudění a rázů v plynu v přímém potrubí. Následuje proměření účinků rázů v plynech v laboratoři a jejich zhodnocení. Dále je posouzen potenciál, který rázové vakuování nabízí.
Zavzdušňovací ventil jako ochrana před vodním rázem
Sedlmajer, Jakub ; Machů, Tomáš (oponent) ; Himr, Daniel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá vzduchovými ventily se zaměřením na ventily zavzdušňovací. Popisuje základní teorii vodního rázu a zaměřuje se především na oblast podtlaku. Následně jsou zde stručně popsány některé časté protirázové ochrany, principy funkcí jednotlivých vzduchových ventilů a konstrukční rozdíly mezi zavzdušňovacími ventily. Práce je zakončena měřením, které vyhodnocuje snížení tlakové špičky při použití této protirázové ochrany.
Ekonomická analýza podniku Mlýn Havlíčkův Brod, spol. s r.o.
Sedlmajer, Jakub ; Štamfestová, Petra (vedoucí práce) ; Kubíček, Aleš (oponent)
Hlavním cílem diplomové práce je zpracování komplexní ekonomické analýzy podniku Mlýn Havlíčkův Brod, spol. s r.o. za období let 2007 až 2013. Součástí této ekonomické analýzy bude zhodnocení ekonomické a finanční situace společnosti, analýza její konkurenční pozice, jejích silných a slabých stránek a také její porovnání s vybranými konkurenty z řad ostatních nezávislých mlýnů. Součástí ekonomické analýzy bude rovněž analýza odvětví, ve kterém podnik působí. Čtenář této diplomové práce by tak měl získat znalosti o trhu mlýnských výrobků v České republice stejně jako o způsobu fungování a výsledcích společnosti Mlýn Havlíčkův Brod. Samotná práce je členěna na dvě části, část teoretickou popisující všechny použité modely, ukazatele a postupy a část praktickou zaměřenou na samotnou analýzu podniku a na interpretaci získaných hodnot.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.