Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Konstrukce aparatury pro eloxování slitin hliníku
Prokop, Adam ; Hurník, Jakub (oponent) ; Košťál, David (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá problematikou eloxování hliníku a jeho slitin. Cílem práce bylo navrhnout kompaktní eloxovací zařízení do laboratorních podmínek pro součástky o maximálních rozměrech 200 x 100 x 100 mm. Všechny cíle práce se podařilo splnit, výstupem je konstrukční návrh, výkres sestavy a plně funkční zařízení.
Vliv opotřebení plastického maziva na jeho mazací vlastnosti
Prokop, Adam ; Čermák, Jan (oponent) ; Košťál, David (vedoucí práce)
Přibližně 80 % všech valivých ložisek je mazáno plastickým mazivem. Až 1/3 všech jejich selhání je způsobena problémy s mazáním, zahrnující i nevhodný interval výměny degradovaného maziva. Cílem práce je experimentálně zjistit závislost mezi mírou degradace plastického maziva a poskytovanou tloušťkou mazacího filmu a výsledným součinitelem tření. Vzorky plastického maziva byly podrobeny teplotně-oxidační degradaci a mechanické degradaci v rotačním grease workeru vlastní konstrukce. Následně byly změřeny tloušťky mazacího filmu v závislosti na obvodové rychlosti a trakční křivky. Mazací schopnosti čerstvých vzorků byly porovnány s degradovanými a byly nastíněny možné vysvětlení rozdílného chování. Výsledky práce mohou sloužit k lepšímu pochopení vlivu degradace na mazací schopnosti plastického maziva případně mohou pomoci ke zdokonalení predikčních modelů k výpočtu předpokládané trvanlivosti maziva.
Konstrukce aparatury pro eloxování slitin hliníku
Prokop, Adam ; Hurník, Jakub (oponent) ; Košťál, David (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá problematikou eloxování hliníku a jeho slitin. Cílem práce bylo navrhnout kompaktní eloxovací zařízení do laboratorních podmínek pro součástky o maximálních rozměrech 200 x 100 x 100 mm. Všechny cíle práce se podařilo splnit, výstupem je konstrukční návrh, výkres sestavy a plně funkční zařízení.

Viz též: podobná jména autorů
11 Prokop, Aleš
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.