Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Detekce pohybu v obraze z kamery
Polanský, Petr ; Sochor, Jakub (oponent) ; Herout, Adam (vedoucí práce)
Cílem této práce je zhodnotit účinnost detekce pohybu pomocí Gaussova rozdělení pravděpodobnosti. Algoritmus při detekci pohybu vytvoří krátké video zachycující pohyb a vhodně jej vizualizuje. Vizualizace je provedena grafem intenzity bílých pixelů mapující pohyb. Systém je vhodný hlavně pro méně rušné oblasti, kde pohyb je významnou změnou prostředí. Výsledky této práce ukazují, jaký vliv na detekci mají okolní podmínky a poloha kamery.
Mobilní a webová aplikace pro podporu skupinové práce
Polanský, Petr ; Špaňhel, Jakub (oponent) ; Herout, Adam (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zaobírá návrhem a implementací mobilní a webové aplikace sloužící pro podporu práce v týmu. Jednotliví členové v pravidelných intervalech posílají reporty o své provedené práci pro porovnání se s ostatními. V první části práce je popsána analýza problému a motivace pro vytvoření takové aplikace. Dále jsou popsány a zhodnoceny podobné aplikace, podporující týmovou práci, platforma Android a všechny technologie potřebné pro vývoj. V návrhu jsou popsány jednotlivé obrazovky mobilní aplikace, historie jejich návrhu a návrh webové aplikace. Nakonec je popsána implementace a testování.
Technologické možnosti chmelení piva
Polanský, Petr
Tato diplomová práce pojednává o technologiích chmelení piva. První část popisuje historii piva, výrobu piva, chmel a chmelové výrobky. Další část se zabývá praktickou výrobou piva s použitím různých technologií chmelení. Bylo uvařeno 7 různých piv s použitím stejné dávky stejného chmele a jedno s použitím chmelového extraktu. U piv byly stanoveny hodnoty IBU pomocí výpočtu a pomocí spektrofotometru. Byla také provedena senzorická analýza výsledných piv. Bylo dokázáno, že různé technologie chmelení prokazatelně mění výslednou hořkost piva. Chuťově nejlépe dopadlo pivo uvařeno technologií zkráceného chmelovaru.
Mobilní a webová aplikace pro podporu skupinové práce
Polanský, Petr ; Špaňhel, Jakub (oponent) ; Herout, Adam (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zaobírá návrhem a implementací mobilní a webové aplikace sloužící pro podporu práce v týmu. Jednotliví členové v pravidelných intervalech posílají reporty o své provedené práci pro porovnání se s ostatními. V první části práce je popsána analýza problému a motivace pro vytvoření takové aplikace. Dále jsou popsány a zhodnoceny podobné aplikace, podporující týmovou práci, platforma Android a všechny technologie potřebné pro vývoj. V návrhu jsou popsány jednotlivé obrazovky mobilní aplikace, historie jejich návrhu a návrh webové aplikace. Nakonec je popsána implementace a testování.
Detekce pohybu v obraze z kamery
Polanský, Petr ; Sochor, Jakub (oponent) ; Herout, Adam (vedoucí práce)
Cílem této práce je zhodnotit účinnost detekce pohybu pomocí Gaussova rozdělení pravděpodobnosti. Algoritmus při detekci pohybu vytvoří krátké video zachycující pohyb a vhodně jej vizualizuje. Vizualizace je provedena grafem intenzity bílých pixelů mapující pohyb. Systém je vhodný hlavně pro méně rušné oblasti, kde pohyb je významnou změnou prostředí. Výsledky této práce ukazují, jaký vliv na detekci mají okolní podmínky a poloha kamery.
Antioxidanty v čajích
Polanský, Petr
Tato bakalářská práce pojednává o antioxidantech v čajích. V první části se zabývám popisem čajovníku a čaje. Blíže popisuji zpracování čajových lístků, jejich kvalitu, jejich složení a vliv čaje na lidské zdraví. Ve druhé části popisuji polyfenoly a jejich laboratorní stanovení. V další části se zabývám praktickým měřením celkem 12 čajů, dvou mate a dvou rooibosů. Stanovuji celkový obsah polyfenolů metodou FCM a metodou UHPLC a antioxidační kapacitu metodou TAA. Největší obsahy polyfenolů a největší antioxidační kapacity byly změřeny u oolongů a zeleného čaje Sencha HBO. Nejnižší hodnoty vyšly u obou puerhů, kromě metody UHPLC, kde patřily mezi nejlepší. Mate a rooibosy se obsahem polyfenolů i antioxidační kapacitou přibližovaly například bílému nebo černému čaji.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.