Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Proměny tradiční japonské kuchyně (wašoku) v moderním a současném Japonsku
Onari Kreslová, Lucie ; Sýkora, Jan (vedoucí práce) ; Tirala, Martin (oponent)
Tato práce se zabývá tradiční japonskou kuchyní, wašoku, a jejími proměnami pod vlivem dvou globalizačních vln. Vzhledem k tomu, že wašoku nemá trvale ustanovenou definici, zabývám se na začátku práce tím, co wašoku vlastně je, čím se vyznačuje a jak bylo formováno. V dalších částech práce se pokouším zodpovědět otázku, jak se tradiční wašoku změnilo pod vlivem dvou globalizačních vln, první v období Meidži a Taišó a druhé v poválečném období. V poslední části práce zhodnocuji roli tradiční japonské kuchyně v národním i mezinárodním kontextu - počínaje vlivem na zdravotní stav japonské populace a konče rolí tradiční kuchyně jako tzv. měkkého nástroje japonské kulturní a zahraniční politiky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.