Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Naturkulturstadt Brno Židenice - Urbanfarming
Mann, Josef ; Bindr, Tomáš (oponent) ; Kiszka, Josef (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je zpracovaný ideový návrh objektu urbanfarmy. Návrh navazuje na před-diplomní modul, ve kterém byla řešena urbanistická koncepce dehonestovaného prostoru okolí řeky Svitavy v Brně - Židenicích a byl zahájen sběr informací o produkci a pěstování potravin, které jsou podkladem teoretické části této práce. Hlavním cílem bylo pozvednout v současnosti degradované území, které má v rámci města potenciál velmi silného bodu a tedy se jevilo jako vhodné pro situování navrhované stavby. Práce je postavena zejména na současných sociokulturních a enviromentálních otázkách společnosti, jako jsou zábor půdy, udržitelnost a využití vody. Výsledný objekt je koncipován tak, aby umožňoval nejen produkci potravin, ale zároveň i naplňoval potřeby jedince a komunity, jeho funkcemi jsou pěstování, prodej v rámci tržnice a komunitní zahradničení. Výsledná forma je zvolena tak, aby umožňovala rychlou reakci na sociokulturní změny ve společnosti, související zejména s nárůstem obyvatelstva, a tedy mohla zajistit případnou další poptávku po lokálních potravinách.
Naturkulturstadt Brno Židenice - Urbanfarming
Mann, Josef ; Bindr, Tomáš (oponent) ; Kiszka, Josef (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je zpracovaný ideový návrh objektu urbanfarmy. Návrh navazuje na před-diplomní modul, ve kterém byla řešena urbanistická koncepce dehonestovaného prostoru okolí řeky Svitavy v Brně - Židenicích a byl zahájen sběr informací o produkci a pěstování potravin, které jsou podkladem teoretické části této práce. Hlavním cílem bylo pozvednout v současnosti degradované území, které má v rámci města potenciál velmi silného bodu a tedy se jevilo jako vhodné pro situování navrhované stavby. Práce je postavena zejména na současných sociokulturních a enviromentálních otázkách společnosti, jako jsou zábor půdy, udržitelnost a využití vody. Výsledný objekt je koncipován tak, aby umožňoval nejen produkci potravin, ale zároveň i naplňoval potřeby jedince a komunity, jeho funkcemi jsou pěstování, prodej v rámci tržnice a komunitní zahradničení. Výsledná forma je zvolena tak, aby umožňovala rychlou reakci na sociokulturní změny ve společnosti, související zejména s nárůstem obyvatelstva, a tedy mohla zajistit případnou další poptávku po lokálních potravinách.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.