Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Účinek polyfenolů ze zeleného čaje na antioxidační enzymy u myší in vivo
Kvita, Vojtěch ; Svobodová, Hana (vedoucí práce) ; Matoušková, Petra (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biochemických věd Kandidát: Vojtěch Kvita Školitel: PharmDr. Hana Bártíková, Ph.D. Název diplomové práce: Účinek polyfenolů ze zeleného čaje na antioxidační enzymy u myší in vivo Antioxidační enzym patří mezi látky s prokázanými účinky na lidský organismus. Jejich hlavní funkce spočívá v ochraně buněk před oxidačním stresem. Abychom tento proces podpořili, přijímáme látky zvané antioxidanty a to buď v normální stravě, nebo ve formě potravních doplňků. V současné době je na trhu bezpočet firem nabízejících tyto preparáty, u kterých slibují například snížení hmotnosti nebo ochranu před rakovinou. Zelený čaj obsahuje spoustu přírodních látek, jako jsou polyfenolové sloučeniny mezi něž patří i katechiny, které mají studiemi prokázané vlastnosti na náš organismus, avšak jak konkrétně působí na vybrané antioxidační enzymy je stále předmětem zkoumání. Cílem mé práce bylo zjištění vlivu polyfenolů ze zeleného čaje na antioxidační enzymy u myší. Zkoumali jsme 8 skupin (4 normální, 4 obézní) přičemž dvě skupiny byly ponechány, jako kontrolní tzn. bez podávání Polyphenonu. Vždy třem skupinám byla podávána strava obohacená o Polyphenon a to v různé délce (28 dní, 3 dny) a v různých koncentracích (0,1%, 0,01%). Aktivitu jsme zkoumali v...
Účinek polyfenolů ze zeleného čaje na antioxidační enzymy u myší in vivo
Kvita, Vojtěch ; Svobodová, Hana (vedoucí práce) ; Matoušková, Petra (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biochemických věd Kandidát: Vojtěch Kvita Školitel: PharmDr. Hana Bártíková, Ph.D. Název diplomové práce: Účinek polyfenolů ze zeleného čaje na antioxidační enzymy u myší in vivo Antioxidační enzym patří mezi látky s prokázanými účinky na lidský organismus. Jejich hlavní funkce spočívá v ochraně buněk před oxidačním stresem. Abychom tento proces podpořili, přijímáme látky zvané antioxidanty a to buď v normální stravě, nebo ve formě potravních doplňků. V současné době je na trhu bezpočet firem nabízejících tyto preparáty, u kterých slibují například snížení hmotnosti nebo ochranu před rakovinou. Zelený čaj obsahuje spoustu přírodních látek, jako jsou polyfenolové sloučeniny mezi něž patří i katechiny, které mají studiemi prokázané vlastnosti na náš organismus, avšak jak konkrétně působí na vybrané antioxidační enzymy je stále předmětem zkoumání. Cílem mé práce bylo zjištění vlivu polyfenolů ze zeleného čaje na antioxidační enzymy u myší. Zkoumali jsme 8 skupin (4 normální, 4 obézní) přičemž dvě skupiny byly ponechány, jako kontrolní tzn. bez podávání Polyphenonu. Vždy třem skupinám byla podávána strava obohacená o Polyphenon a to v různé délce (28 dní, 3 dny) a v různých koncentracích (0,1%, 0,01%). Aktivitu jsme zkoumali v...
Účinek polyfenolů ze zeleného čaje na antioxidační enzymy u myší in vivo
Kvita, Vojtěch ; Svobodová, Hana (vedoucí práce) ; Matoušková, Petra (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biochemických věd Kandidát: Vojtěch Kvita Školitel: PharmDr. Hana Bártíková, Ph.D. Název diplomové práce: Účinek polyfenolů ze zeleného čaje na antioxidační enzymy u myší in vivo Antioxidační enzym patří mezi látky s prokázanými účinky na lidský organismus. Jejich hlavní funkce spočívá v ochraně buněk před oxidačním stresem. Abychom tento proces podpořili, přijímáme látky zvané antioxidanty a to buď v normální stravě, nebo ve formě potravních doplňků. V současné době je na trhu bezpočet firem nabízejících tyto preparáty, u kterých slibují například snížení hmotnosti nebo ochranu před rakovinou. Zelený čaj obsahuje spoustu přírodních látek, jako jsou polyfenolové sloučeniny mezi něž patří i katechiny, které mají studiemi prokázané vlastnosti na náš organismus, avšak jak konkrétně působí na vybrané antioxidační enzymy je stále předmětem zkoumání. Cílem mé práce bylo zjištění vlivu polyfenolů ze zeleného čaje na antioxidační enzymy u myší. Zkoumali jsme 8 skupin (4 normální, 4 obézní) přičemž dvě skupiny byly ponechány, jako kontrolní tzn. bez podávání Polyphenonu. Vždy třem skupinám byla podávána strava obohacená o Polyphenon a to v různé délce (28 dní, 3 dny) a v různých koncentracích (0,1%, 0,01%). Aktivitu jsme zkoumali v...
Účinek polyfenolů ze zeleného čaje na antioxidační enzymy u myší in vivo
Kvita, Vojtěch ; Svobodová, Hana (vedoucí práce) ; Matoušková, Petra (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biochemických věd Kandidát: Vojtěch Kvita Školitel: PharmDr. Hana Bártíková, Ph.D. Název diplomové práce: Účinek polyfenolů ze zeleného čaje na antioxidační enzymy u myší in vivo Antioxidační enzym patří mezi látky s prokázanými účinky na lidský organismus. Jejich hlavní funkce spočívá v ochraně buněk před oxidačním stresem. Abychom tento proces podpořili, přijímáme látky zvané antioxidanty a to buď v normální stravě, nebo ve formě potravních doplňků. V současné době je na trhu bezpočet firem nabízejících tyto preparáty, u kterých slibují například snížení hmotnosti nebo ochranu před rakovinou. Zelený čaj obsahuje spoustu přírodních látek, jako jsou polyfenolové sloučeniny mezi něž patří i katechiny, které mají studiemi prokázané vlastnosti na náš organismus, avšak jak konkrétně působí na vybrané antioxidační enzymy je stále předmětem zkoumání. Cílem mé práce bylo zjištění vlivu polyfenolů ze zeleného čaje na antioxidační enzymy u myší. Zkoumali jsme 8 skupin (4 normální, 4 obézní) přičemž dvě skupiny byly ponechány, jako kontrolní tzn. bez podávání Polyphenonu. Vždy třem skupinám byla podávána strava obohacená o Polyphenon a to v různé délce (28 dní, 3 dny) a v různých koncentracích (0,1%, 0,01%). Aktivitu jsme zkoumali v...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.