Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Studium inhibice vinařských kvasinek
Koublová, Vendula
Teoretická část práce shrnuje základní mikrobiologické a enologické poznatky o významných vinařských kvasinkách. Zabývá se rody kvasinek, které jsou součástí mikrobiomu vinné révy a mohou se účastnit fermentace. Shrnuje přínosy a zápory autochtonních kvasinek při fermentaci a zmiňuje některé komerční preparáty s non-Saccharomyces kvasinkami, které jsou dostupné na trhu s vinařskými potřebami. Experimentální část práce hodnotí vliv použití pyrosulfitu in vitro na dva vybrané kmeny Saccharomyces cerevisiae a tři kmeny Saccharomyces bayanus. Dále byl vliv pyrosulfitu in vitro testován na třech kmenech vinařsky významných bakterií: Lactobacillus brevis, Pediococcus damnosus a Acetobacter aceti. Byla použita disková difuzní metoda, metoda růstových křivek v plném médiu a metoda růstových křivek biochemických testů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.