Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Postupy senzorického hodnocení výrobků z ovoce a zeleniny
Hradílková, Blanka
Diplomová práce byla vypracována v letech 2015/2016 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů, na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Práce pojednává o rozdělení a principech jednotlivých metod senzorické analýzy potraviny. V praktické části byly navrhnuty postupy senzorického zkoušení vybraných výrobků z ovoce a zeleniny a jejich způsob vyhodnocování. Postupy senzorického zkoušení byly navrhnuty pro: ovocný džem, ovocný kompot, ovocnou šťávu, kysané zelí, sterilované okurky ve sladkokyselém nálevu a kečup. Následně pro všechny výrobky byly tyto postupy senzorického zkoušení použity v praxi a získaná data byla vhodně interpretována.
Význam technických norem pro senzorické hodnocení
Hradílková, Blanka
Bakalářská práce na téma Význam technických norem pro senzorické hodnocení byla vypracována v letech 2013/2014, na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů, na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Hlavním cílem bakalářské práce bylo sestavit seznam technických norem významných pro senzorické hodnocení, rozdělit je podle jejich zaměření a popsat jejich cíle. Srovnat a charakterizovat vybrané normované metody senzorické analýzy. V textu je dále uvedeno, jak je možné využit senzorické zkoušky k vyhodnocení národních a mezinárodních soutěží některých potravinových komodit jako víno, pivo, maso, chléb a džem. Tyto soutěže podporují rozvoj kvalitních potravinářských firem a jejich výrobků a konkurence schopnost těchto podniků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.