Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zavedení a využití nástrojů Business Intelligence
Havelková, Helena ; Koch, Miloš (oponent) ; Novák, Lukáš (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zavedení a využití nástrojů Business Intelligence ve vybrané společnosti. Práce se zabývá teoretickými východisky, na které navazuje v analytické části analýza aktuálního stavu využití dat, a dále se věnuje návrhu integrace nástrojů Business Intelligence a konkrétnímu řešení.
Zavedení a využití nástrojů Business Intelligence
Havelková, Helena ; Koch, Miloš (oponent) ; Novák, Lukáš (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zavedení a využití nástrojů Business Intelligence ve vybrané společnosti. Práce se zabývá teoretickými východisky, na které navazuje v analytické části analýza aktuálního stavu využití dat, a dále se věnuje návrhu integrace nástrojů Business Intelligence a konkrétnímu řešení.
Dramaticky vyšší senzitizace k alergenům vnějšího prostředí u pacientů s atopickými projevy v České republice než na Ukrajině
Gusareva, Elena ; Havelková, Helena ; Belozorov, A. P. ; Blažková, Hana ; Savvo, A. ; Lipoldová, Marie
Atopie je dědičná náchylnost k nadprodukci IgE v reakci na běžné alergeny životního prostředí. Atopie je hlavním rizikovým faktorem pro rozvoj klinických příznaků alergického onemocnění. V celém světě dochází k nárustu atopických onemocnění, ale důvod, proč dochází k tomuto nárustu není znám. Ačkoli bylo zformulováno několik hypotéz, uvažujících příčiny tohoto nárustu jako je hygiena, dieta smog, tabákový kouř, etiopatologie onemocnění je neznámá. Pravděpodobně ke vzniku onemocnění přispívá velké množství změn v životním stylu. Určení hlavních alergenů je důležité pro vytvoření vhodných diagnostických testů a pro cílenou imunoterapii. To může přispět i k objasnění etiologie atopického onemocnění v různých zeměpisných oblastech.

Viz též: podobná jména autorů
5 HAVELKOVÁ, Hana
5 Havelková, Hana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.