|
Komunikace mezi instruktorem a žákem v plavecké výuce osob se zrakovým postižením
Hrubá, Karolína ; Hubená, Kristýna (vedoucí práce) ; Kramperová, Veronika (oponent)
Název: Komunikace mezi instruktorem a žákem v plavecké výuce osob se zrakovým postižením Cíle: Cílem práce bude analyzovat komunikaci mezi instruktorem a žákem se zrakovým postižením v plavecké výuce. Získané poznatky přispějí k objektivizaci představ o činnosti instruktora a jeho komunikaci při vedení lekcí plavání osob se zrakovým postižením. Metody: V této práci jsme použili kombinaci kvalitativních a kvantitativních metod. Bylo využito zúčastněné pozorování, kdy hlavní řešitelka práce byla přítomna na lekci plavání osob se zrakovým postižením. Sběr dat byl pořízen prostřednictvím video a audiozáznamu. Pomocí nezúčastněného pozorování proběhla analýza těchto záznamů. Následné kódování a vyhodnocení plavecké lekce proběhlo metodou modifikované analýzy didaktické interakce (MADI). Dále byla využita metoda rozhovoru s osobou se zrakovým postižením. Výsledky: Z výsledků výzkumu je patrné, že v plavecké lekci instruktorky plavání převládala forma instrukce. Druhou nejčastější subkategorií byla korekce a další pak zpětná informace. Předmětem didaktické interakce byla nejčastěji činnost učební. Z forem projevu byl nejčastější řečový projev a z hlediska druhu postojové aktivity převládala integrace. Klíčová slova: Zrakové postižení, plavání, plavecká výuka, komunikace, didaktická interakce.
|
|
Vybrané aspekty vlivu bezobratlých herbivorů na složení travinného společenstva
HRUBÁ, Karolína
První část práce se zabývá ztrátou plochy listu způsobenou herbivorií bezobratlých v průběhu sezóny. Zkoumám, jak vybrané funkční vlastnosti ovlivňují chutnost (atraktivitu) rostlinných druhů. V další části zjišťuji jaký mají herbivorie a gapy (mezery v porostu) vliv na uchycování semenáčů. A poslední část práce se zabývá vlivem herbivorie terestrických plžů na kompetiční vztahy mezi vybranými druhy rostlin.
|
|
Biopotraviny v Pardubickém kraji
Hrubá, Karolína
Bakalářská práce se zabývá biopotravinami na území Pardubického kraje. V prvních kapitolách je popsáno a stručně charakterizováno ekologické zemědělství a produkce biopotravin. V další kapitole je popsáno území, přírodní podmínky a stav ekologického zemědělství v Pardubickém kraji. Dále jsou představeny vybrané ekofarmy, výrobci a prodejci biopotravin na území Pardubického kraje. Následně jsou navržena opatření pro rozvoj ekologického zemědělství v Pardubickém kraji.
|
| |