Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zajištění bezpečné a vyvážené výživy v zemích jihovýchodní Asie
Cwik, Jana
Diplomová práce se zabývá alimentárními onemocněními ve vybraných zemích jihovýchodní Asie. Teoretická část práce popisuje bezpečnost potravin a výživovou dostatečnost, se kterými často souvisí jednotlivá alimentární onemocnění. Ta jsou dělena dle původců onemocnění na virová, bakteriální a parazitární. Způsoby nejčastějšího přenosu původce onemocnění, jejich průběh, prevalence a incidence jsou ve třech vybraných zemích jihovýchodní Asie (Malajsie, Thajsko a Myanmar) popsány u následujících onemocnění: z virových onemocnění to jsou rotavirové infekce a hepatitida, z bakteriálních onemocnění jsou to cholera a tyfus a z parazitárních onemocnění to jsou schistosomosa a taeniáza. V práci jsou vymezeny důležité rizikové faktory, které významně ovlivňují výskyt těchto alimentárních onemocnění. Mezi nejzávažnější alimentární onemocnění v jihovýchodní Asii patří tyfus, norovirové infekce a hepatitida A. Za nejúčinnější preventivní opatření jsou považovány vakcinační programy, zlepšená osobní a komunální hygiena a přístup k zdravotně nezávadné vodě.

Viz též: podobná jména autorů
1 Cwik, Jan
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.