Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Tvorba historické topografické databáze okolí Luční boudy ze starých map a ortofot
Chytilová, Barbora ; Lysák, Jakub (vedoucí práce) ; Suchá, Renáta (oponent)
TVORBA HISTORICKÉ TOPOGRAFICKÉ DATABÁZE OKOLÍ LUČNÍ BOUDY ZE STARÝCH MAP A ORTOFOT Abstrakt Tato bakalářská práce si klade za cíl vytvořit digitální topografickou databázi okolí Luční boudy v Krkonoších zachycující vývoj tohoto území v čase. Databáze obsahuje data ze starých map a ortofot, která byla pořízena nad zájmovým územím. Mezi stěžejní archivní prostorová data, jejichž využitím je databáze naplněna, patří mapy Stabilního katastru, III. vojenského mapování, letecké snímky z roku 1936, Mapa Československé republiky z roku 1937, Státní mapa odvozená v měřítku 1 : 5 000 a dále ortofota pořízená v roce 1953 a později. Teoretická část práce, obsahuje seznámení se zájmovým územím, s historickou kartografií, s dostupnými daty a teoretické informace o tvorbě digitální topografické databáze s časovou složkou. Praktická část práce se zabývá vlastním návrhem a postupem naplnění databáze daty. V závěru práce je stručně diskutován vývoj daného území v čase. Klíčová slova Luční bouda, Krkonoše, digitální topografická databáze, staré mapy, ortofoto
Technologie výroby a hodnocení jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků
Chytilová, Barbora
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou technologie výroby a hodnocení jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků. První část práce uvádí legislativní předpisy v oblasti hygieny a technologie masa jak na úrovni národní, tak na úrovni Evropského společenství. Dále je popsáno dělení masných výrobků dle národní legislativy. Hlavní část se věnuje technologii výroby a požadavkům na jakost trvanlivých masných výrobků. Z této skupiny masných výrobků se bakalářská práce zaměřuje na trvanlivé fermentované masné výrobky a z jejich výčtu zvláště na Lovecký salám, který může nést chráněné označení Evropské unie (Zaručená tradiční specialita). Dále jsou uvedeny i některé vybrané trvanlivé fermentované masné výrobky vyráběné v zahraničí. Závěrečná část uvádí fyzikálně-chemické, senzorické a instrumentální metody hodnocení jakosti masných výrobků.
Monitoring kyseliny askorbové v ovocných nápojích
Chytilová, Barbora
Diplomová práce se zabývá monitoringem kyseliny askorbové a dalších látek ve vybraných ovocných nápojích. Teoretická část začíná shrnutím poznatků o výskytu a významu kyseliny askorbové a jejich fyziologických účincích. Dále je porovnán obsah vitaminu C v jednotlivých druzích ovoce. Následující část se věnuje rozdělení nealkoholických nápojů a surovinám, které se využívají pro výrobu nealkoholických ovocných nápojů. Část diplomové práce je zaměřena na technologii výroby ovocných šťáv získávaných přímým lisováním ovocného materiálu a technologii výroby ovocných nápojů z ovocných koncentrátů. Praktická část je zejména zaměřena na stanovení koncentrace vitaminu C, ale také vitaminů skupiny B (B1, B2, B3, B5, B6) a organických kyselin (kyselina citramalová, citronová, jablečná, malonová, pyrohroznová a jantarová) ve vzorcích přímých ovocných šťáv a džusů z koncentrátu. K detekci vitaminu C a dalších látek byla použita vysokoúčinná kapalinová chromatografie spojená s hmotnostním spektrometrem (HPLC-MS).
Tvorba historické topografické databáze okolí Luční boudy ze starých map a ortofot
Chytilová, Barbora ; Lysák, Jakub (vedoucí práce) ; Suchá, Renáta (oponent)
TVORBA HISTORICKÉ TOPOGRAFICKÉ DATABÁZE OKOLÍ LUČNÍ BOUDY ZE STARÝCH MAP A ORTOFOT Abstrakt Tato bakalářská práce si klade za cíl vytvořit digitální topografickou databázi okolí Luční boudy v Krkonoších zachycující vývoj tohoto území v čase. Databáze obsahuje data ze starých map a ortofot, která byla pořízena nad zájmovým územím. Mezi stěžejní archivní prostorová data, jejichž využitím je databáze naplněna, patří mapy Stabilního katastru, III. vojenského mapování, letecké snímky z roku 1936, Mapa Československé republiky z roku 1937, Státní mapa odvozená v měřítku 1 : 5 000 a dále ortofota pořízená v roce 1953 a později. Teoretická část práce, obsahuje seznámení se zájmovým územím, s historickou kartografií, s dostupnými daty a teoretické informace o tvorbě digitální topografické databáze s časovou složkou. Praktická část práce se zabývá vlastním návrhem a postupem naplnění databáze daty. V závěru práce je stručně diskutován vývoj daného území v čase. Klíčová slova Luční bouda, Krkonoše, digitální topografická databáze, staré mapy, ortofoto

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.