Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
IoT systém sledování hladiny vody a sběr dat - soubor motivačních úloh využitelných ve vzdělávání
BERÁNEK, Karel
Cílem práce je navrhnout, vytvořit a otestovat komplexní řídící a měřící systém zásobníku vody a vytvořit ucelený systém pro sběr, archivaci a prezentaci naměřených dat. Reálná naměřená data budou využita v navržených motivačních úlohách pro studenty, kteří tím získají praktickou zkušenost s využitím IoT technologií a s problematikou správného hospodaření s vodou.
Modifikace 3D tiskárny Prusa i3 MK3 na uzavřený koncept s dvojnásobnou tiskovou plochou
BERÁNEK, Karel
Tato práce popisuje úpravy konkrétního modelu 3D tiskárny, modelu Prusa i3 MK3, na uzavřený koncept s dvojnásobně rozšířenou tiskovou plochou v ose X. Zabývá se návrhem a realizací jednotlivých mechanických částí, elektroniky a firmware. Popisuje varianty dílčích řešení a důvody, které nakonec vedly k upřednostnění konkrétního řešení.
Chování hráčů u pokerových stolů
Beránek, Karel ; Hubinková, Zuzana (vedoucí práce) ; Kuncl, Milan (oponent)
Bakalářská práce pojednává o chování hráčů pokeru, se kterými se lze setkat při hře pokeru. V práci se postupně zabývám neverbální komunikací, verbální komunikací a etikou pokerových hráčů. V části o neverbální komunikaci rozebírám jednotlivé části těla od nejdůležitějších pro čtení po nejméně důležité. Zabývám se také psychologickými efekty, které mohou značnou měrou ovlivnit chování hráčů. V části o verbální komunikaci se zaměřuji především na to, k čemu může verbální komunikace v pokeru sloužit a jak těchto poznatků využívat. V poslední části představuji problematiku etického chování. V praktické části využívám poznatků z mého vlastního výzkumu a také z poznatků hráčů, kteří byli ochotni podělit se se mnou o své vědomosti. V neposlední řadě využívám rozboru videa přístupných na YouTube.
Úloha GIT-PIX signálního komplexu při regulaci cytoskeletu
Beránek, Karel ; Dráber, Pavel (vedoucí práce) ; Libusová, Lenka (oponent)
3 Abstrakt Cytoskelet je buněčná struktura tvořená z proteinových vláken mikrofilament, středních filament a mikrotubulů. Tato vlákna jsou vysoce dynamická a mění své uspořádání a vlastnosti podle aktuálních potřeb buňky. Systém cytoskeletálních polymerů je regulován pomocí řady interagujících proteinů, mezi které patří i GIT proteiny. GIT proteiny se vyznačují velkým počtem interakčních domén a vytvářejí oligomery, které slouží jako "lešení" pro vazbu asociovaných proteinů. Napomáhají tak specifické subcelulární lokalizaci řady proteinů a jejich komplexů. GIT proteiny obsahují katalytickou ARF-GAP doménu, která reguluje funkce ARF GTPáz. S GIT proteiny interagují proteiny PIX. Ty slouží jako GEF faktory pro Rho GTPázy a regulují tak signální dráhy ovlivňující cytoskelet. Proteiny GIT a PIX spolu pomocí svých "coiled-coil" domén interagují a vytvářejí komplexy označované jako "GIT-PIX signální kazeta". Ta reguluje zejména mikrofilamenta při ustanovování buněčné polarity, tvorbě membránových výběžků a při pohybu a adhezi buněk. Výsledky publikované v posledních letech naznačují, že by GIT-PIX signální kazeta mohla hrát roli také při regulaci mikrotubulů. Klíčová slova Cytoskelet, GIT-PIX signální kazeta, GIT proteiny, malé GTPázy, mikrofilamenta, mikrotubuly, PIX proteiny, regulace cytoskeletu
Stravovací služby při společenských akcích - catering
Beránek, Karel ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kvítková, Zuzana (oponent)
V teoretické části je bakalářská práce zaměřena na objasnění důležitých pojmů týkajících se oblasti poskytování služeb ve stravování. Důraz je kladen zejména na oblast společného stravování. Jsou zde vysvětleny teoretická východiska pro jednotlivé druhy společenských akcí a charakterizována osoba event managera. Druhá, praktická část práce se věnuje provozní analýze konkrétní cateringové společnosti. Zde je popsána nejen organizační struktura, ale také materiální a personální zajištění. Dále je provedena analýza realizovaných akcí za sledované období. V závěru práce je navrhnuto několik opatření pro budoucí směřování cateringové společnosti

Viz též: podobná jména autorů
5 Beránek, Karel
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.