Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Potřeby žáků s diabetem I. typu navštěvující vybrané základní školy
Štajnerová, Dominika ; Váchová, Alena (vedoucí práce) ; Hanušová, Jaroslava (oponent)
Diabetes mellitus 1. typu je chronické onemocnění a diplomová práce se zabývá potřebami žáků s tímto typem diabetu na vybraných základních školách. V teoretické části se zabývám stravováním těchto žáků, edukací dětí a jejich rodin, problémy vznikající díky tomuto onemocnění a v neposlední řadě léčbou a druhy léčby diabetu I. typu. Zmínila jsem se také o možných psychických problémech, které mohou u dětí nastat. V praktické části jsem pak zjišťovala, konkrétní potřeby žáků trpící tímto onemocněním. V diplomové práci jsem si zadala jeden hlavní cíl, a to bylo zjistit potřeby žáků. Data byla opatřena nestrukturovaným rozhovorem s žáky z vybraných základních škol. Oslovila jsem přesně 12 respondentů se kterými jsem vedla rozhovory. Všechny rozhovory byly bez jediné komplikace a problémů. Se všemi oslovenými jsem se nejprve seznámila, abych navodila přátelskou atmosféru na nastávající rozhovor. Během rozhovorů bylo zjištěno velké množství dat ke zpracování. Díky rozhovorům jsem došla k závěru, že každý žák na základní školách trpící diabetem I. typu má určité potřeby. Například mají potřebu mít neustále mobilní telefon při sobě a v podvědomí potřebují vědět, že si mohou kdykoliv zavolat o pomoc. Dále žáci potřebují vědět, že se na ně nepohlíží jinak než na své zdravé spolužáky. Velmi neradi jsou...
Dostupnost a obliba stravování žáků základních škol ve stravovacích zařízeních v okrese Mladá Boleslav
Štajnerová, Dominika ; Váchová, Alena (vedoucí práce) ; Hanušová, Jaroslava (oponent)
Bakalářská práce se zabývá oblibou a dostupností stravování ve školní jídelně na základních školách v okrese Mladá Boleslav. Složení jídelníčků ve školních jídelnách je pod velmi přísným dozorem v závislosti na normách. V teoretické části mé bakalářské práce jsem se zabývala legislativou školních jídelen, historií, normami a systémem kritických bodů. Dále jsem velkou část věnovala základním složkám potravy a součástem vhodného jídelníčku pro žáky základních škol. V praktické části jsem pak zjišťovala, jak jsou žáci ve školních jídelnách spokojeni, co jim vyhovuje a naopak. Hlavním cílem bylo zjistit, jestli se větší procento žáků stravuje ve školních jídelnách nebo ne. Data byla opatřena formou dotazníků. Dotazníky jsem rozdávala ve čtvrté, páté, osmé a deváté třídě na každé z vybraných škol. Jejich vyplnění, dle zjištění, bylo bezproblémové. Díky dotazníkům jsem došla k závěru, že žákům na základních školách, kteří se stravují ve školní jídelně strava chutná, pouze jim občas nevyhovuje prostředí, ve kterém se stravují. Žáci nenavštěvující školní jídelnu uváděli, že jim většinou nechutná, proto si stravu do školy nosí nebo se chodí stravovat domu. KLÍČOVÁ SLOVA stravování, školní jídelna, výživa dětí, mladiství do 15 let

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.