Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Ekonomika chovu ovcí v Irsku
Trégler, Martin ; Kovářová, Kateřina (vedoucí práce) ; Škarková, Ludmila (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá ekonomikou chovu ovcí v Irsku a je rozdělena na několik částí. V první části bakalářská práce charakterizuje chov masných plemen v Irsku na základě obecných informací, zákonných omezení chovu ovcí, faktorů ovlivňujících produkci jehněčího masa a nákladů pro chov ovcí v této zemi. V druhé části vyhodnocuje jakost a řeší způsob zpeněžování jehněčího masa v Irsku. Ve třetí části posuzuje obchod s jehněčím masem na základě výnosů, distribučních kanálů a prodeje jehněčího masa, včetně zahraničního obchodu s danou komoditou. Poslední část se zabývá zpracováním návrhu řešení pro podnikatelský plán na založení jehněčí farmy v Irsku na základě reálného tržního prostředí, cen, tržeb, nákladů a dostupných zdrojů pro jeho realizaci.
Zpeněžování pšenice na tuzemském trhu
Havrdová, Lucie ; Kovářová, Kateřina (vedoucí práce) ; Škarková, Ludmila (oponent)
Bakalářská práce se zabývá zpeněžováním pšenice na tuzemském a zahraničním trhu. V teoretické části práce je uvedena základní morfologická stavba rostliny, způsob pěstování pšenice v České republice, jakost a kvalita na českém i zahraničním trhu. Dále také rozbor cen a způsoby zpeněžování pšenice. Vlastní práce analyzuje nákladovost a rentabilitu pěstování pšenice na tuzemském trhu v porovnání s fyzickou osobou.
Zpeněžování brambor na trhu
Škába, Marek ; Kovářová, Kateřina (vedoucí práce) ; Škarková, Ludmila (oponent)
V této bakalářské práci je řešena problematika vlivu jakosti na zpeněžování brambor a jejich zpeněžování jako takové. V první části práce jsou brambory posuzovány z morfologického a fyziologického hlediska a jejich chemického složení. Druhá část práce je zaměřena na jakostní požadavky brambor, vnitřní a vnější jakost hlíz a na faktory, které jakost ovlivňují. Třetí část práce posuzuje situaci na trhu brambor v České republice a zahraniční obchod s bramborami. V poslední části je zkoumána cena brambor a některé faktory, které ji ovlivňují.
Obchod s olivovým olejem
Kunc, Martina Isabella ; Kovářová, Kateřina (vedoucí práce) ; Škarková, Ludmila (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá zmapováním a vyhodnocením obchodu s olivovým olejem v Evropě i celosvětově. První část se věnuje charakteristice obchodované komodity z chemického a anatomického hlediska, ale také problematikou metodiky určení nejdůležitějších jakostních ukazatelů významných při jejím zpeněžování. Druhá část řeší zmapování stávající úrovně produkce olivového oleje a podmínky v obchodování na trhu s olivovým olejem v Evropě i ve světě. Třetí část vychází ze zhodnocení překážek při jeho produkci a výrobě. Závěrem je uveden vývoj cen, produkce, výtěžnost a acidity olivového oleje konkrétního podniku Podere Sagna a tyto ukazatele jsou porovnány se sledovanými průměry dosaženými v Itálii.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.