Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Židé v Berlíně v období Výmarské republiky
Ševčíková, Radka ; Hrdlička, Jaroslav (vedoucí práce) ; Arava-Novotná, Lena (oponent)
Pro svou diplomovou práci jsem si zvolila historické období Výmarské republiky, v jehož rámci jsem se úžeji zaměřila na dějiny Židů v Berlíně. Díky popsání nejen politické a hospodářské situace, ale i kultury té doby, bych se pokusila vykreslit celkovou společenskou atmosféru daného údobí. Cílem práce pak je zjistit, jaké místo zaujímali ve Výmarské společnosti Židé. Zda byli nadále společensky separovaní, nebo došlo k asimilaci a také jakou měrou se podíleli na kulturním renomé zlatých dvacátých let v Berlíně.
Technologie výroby a hodnocení jakosti šunek
Ševčíková, Radka
Téma této bakalářské práce je Technologie výroby a hodnocení jakosti šunek. Velkou část sortimentu těchto výrobků v naší zemi představují šunky tepelně opracované, největší oblibu u spotřebitelů má šunka dušená. Tato práce se zaměřuje na výrobu tohoto druhu šunky. Popisuje však ve stručnosti i šunky tepelně neopracované, významné pro jiné státy Evropy. Pro výrobu dušené šunky je velice důležitý výběr hlavní suroviny, tedy vepřové kýty a její kvalita, která je ovlivněna mnoha faktory. Dále pak množství použitých aditivních látek. Neméně významné je zvolit technologicky vhodný výrobní proces a jednotlivé kroky výrobního procesu provést tak dobře, jak jen to je možné. Skladování a uchovávání šunky ve vhodných podmínkách je nezbytností. Celková jakost je ovlivněna všemi těmito aspekty a je kontrolována. Pro kontrolu jakosti šunek se využívají fyzikálně-chemické rozbory, které poskytují velmi objektivní výsledky, a také metody instrumentální. Tradiční metodou hodnocení jakosti je senzorická analýza.
Porovnání jakostních parametrů Vídeňských párků v závislosti na receptuře
Ševčíková, Radka
Diplomová práce „Porovnání jakostních parametrů Vídeňských párků v závislosti na receptuře“ pojednává o masných výrobcích v souvislosti s obsahem soli. Teoretická část se zabývá charakteristikou masných výrobků a legislativních předpisů na ně vztažené. Tato část charakterizuje suroviny potřebné k jejich výrobě. Dále také popisuje jednotlivé kroky v procesu výroby párků a stručně charakterizuje metody sloužící k hodnocení zdravotní nezávadnosti a jakostních parametrů. V praktické části se hodnotily rozdíly mezi jednotlivými variantami slanosti párků (1,4 %; 1,6 %; 1,8 %; 2,0 %). Byla použita chemická analýza, instrumentální analýza měření barvy na povrchu a řezu neohřátých i ohřátých párků, hodnotila se také textura. Pomocí senzorické analýzy byly všechny skupiny párků hodnoceny pozitivně, statisticky průkazný rozdíl byl zjištěn u intenzity slanosti.
Židé v Berlíně v období Výmarské republiky
Ševčíková, Radka ; Hrdlička, Jaroslav (vedoucí práce) ; Arava-Novotná, Lena (oponent)
Pro svou diplomovou práci jsem si zvolila historické období Výmarské republiky, v jehož rámci jsem se úžeji zaměřila na dějiny Židů v Berlíně. Díky popsání nejen politické a hospodářské situace, ale i kultury té doby, bych se pokusila vykreslit celkovou společenskou atmosféru daného údobí. Cílem práce pak je zjistit, jaké místo zaujímali ve Výmarské společnosti Židé. Zda byli nadále společensky separovaní, nebo došlo k asimilaci a také jakou měrou se podíleli na kulturním renomé zlatých dvacátých let v Berlíně.

Viz též: podobná jména autorů
2 Ševčíková, Radomila
4 Ševčíková, Renáta
1 Ševčíková, Romana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.