National Repository of Grey Literature 3 records found  Search took 0.01 seconds. 
Center for seniors in Brno-Medlánky
Šešulková, Jana ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor)
The task of the diploma thesis is to design a retirement home corresponding to the contemporary needs in Brno-Medlánky, which is based on the pre-diploma project of the urban structure design in the same locality. The site has a great potential for the development of the area, it allows for the future location of the missing functions that are missing in Brno-Medlánky, and thus to create an attractive location for quiet living with good transport links to the centre of Brno. The project of the retirement home seeks to create a quiet and attractive place for the elderly, where they can also take advantage of the activities offered in the vicinity, while not disturbing their surroundings. The site is located on the western border of the urban structure under consideration. It is bounded on the western side by the adjacent existing building, which is the office building of the software company Artin. On the north, south and east sides the area is bounded by a service road. The main access to the building is on the eastern side. This is mainly pedestrian access via the main entrance. This is oriented to the park with individual functions and is thus easily accessible, especially for the residents of the retirement home. The main guest parking area is located at the southern end of the site, with additional parking located at the main entrance. Car parking for staff and residents of the retirement home is proposed in the underground garage of the retirement home. The building is located in a predominantly green area, the aim of the work was to adapt the building as much as possible to its surroundings by designing biosolar roofs and getting the greenery as close as possible by using internal green courtyards. The greenery was also worked with inside the building, with atria created in parts with greenery and skylights that also bring natural light into the space. The design tries to respond to the surroundings and to the whole urban structure, and tries to make the whole site accessible to the public and thus exploit its potential.
AUTOCENTRUM VW GROUP MIKULOV
Šešulková, Jana ; Hudeček, Vladimír (referee) ; Dýr, Petr (advisor) ; Kacálek, Petr (advisor)
The aim of this bachelor's thesis was to design a new car center of the Volswagen group. The project is based on an architectural study, which was prepared within the subject AG033 – Architecture design studio on the topic of Autocentrum VW Group Mikulov in the 2nd year of bachelor's study. The plot is located in the cadastral territory of Mikulov in Moravia, Břeclav district, It is located in the industrial part of the city, the surrounding buildings are made up of industrial buildings, especially storages and productions. There is also a scrap metal purchase and warehouse. The plot is currently registered as an area intended for construction by production. The plot is located on flat terrain. The proposed object responds to the required functions. It is oriented perpendicular to Jiráskova Street, the main entrances are oriented to the main street towards the built-up part of the city. The building is located longitudinally on the plot and corresponds to its shape. It consists of three objects that are interconnected. Individual objects have their own function. The first building is adapted and designed mainly for sales and car show purposes. This is the most dominant building. It is followed by a significantly smaller and partially hidden storage area, which also includes facilities for employees and hygiene loops. In the last, rear part is the service. This is the second dominant part, highlighted by an illuminated expanded metal facade. The main material on the building is concrete, which is in line with the industrial character of the building and its surroundings. The façade is made of Cetris cement-fiber boards, which resemble the structure of white concrete. In the service building, the facade is solved with an openwork facade made of expanded metal, under which there is a smooth lime-cement plaster of white color. Concrete structures are also copied into the interior, especially by the recognized load-bearing elements in the individual parts.
AUTOCENTRUM VW GROUP MIKULOV
Šešulková, Jana ; Hudeček, Vladimír (referee) ; Dýr, Petr (advisor) ; Kacálek, Petr (advisor)
The aim of this bachelor's thesis was to design a new car center of the Volswagen group. The project is based on an architectural study, which was prepared within the subject AG033 – Architecture design studio on the topic of Autocentrum VW Group Mikulov in the 2nd year of bachelor's study. The plot is located in the cadastral territory of Mikulov in Moravia, Břeclav district, It is located in the industrial part of the city, the surrounding buildings are made up of industrial buildings, especially storages and productions. There is also a scrap metal purchase and warehouse. The plot is currently registered as an area intended for construction by production. The plot is located on flat terrain. The proposed object responds to the required functions. It is oriented perpendicular to Jiráskova Street, the main entrances are oriented to the main street towards the built-up part of the city. The building is located longitudinally on the plot and corresponds to its shape. It consists of three objects that are interconnected. Individual objects have their own function. The first building is adapted and designed mainly for sales and car show purposes. This is the most dominant building. It is followed by a significantly smaller and partially hidden storage area, which also includes facilities for employees and hygiene loops. In the last, rear part is the service. This is the second dominant part, highlighted by an illuminated expanded metal facade. The main material on the building is concrete, which is in line with the industrial character of the building and its surroundings. The façade is made of Cetris cement-fiber boards, which resemble the structure of white concrete. In the service building, the facade is solved with an openwork facade made of expanded metal, under which there is a smooth lime-cement plaster of white color. Concrete structures are also copied into the interior, especially by the recognized load-bearing elements in the individual parts.

Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.