Original title:
Ocenění podniku RACIO, s.r.o.
Translated title:
Valuation of Racio, s.r.o.
Authors:
Kolářová, Kristýna ; Mařík, Miloš (advisor) ; Jurečka, Jan (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2010
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem diplomové práce je tržní ocenění podniku Racio, s.r.o. Vlastní diplomová práce je rozdělena do šesti částí. První část obsahuje charakteristiku společnosti a formální náležitosti ocenění. Následující dvě kapitoly jsou věnovány strategické a finanční analýze. Zde jsou hodnoceny ekonomické i mimoekonomické aspekty relevantního trhu, konkurenční pozice podniku a jejich vliv na finanční situaci Racio. Na závěr bude sestaven finanční plán a provedeno samotné ocenění podniku. Základní metodou ocenění je výnosová metoda DCF ve variantě APV. Jako podpůrné metody ocenění bylo využito tržního srovnání.The goal of diploma thesis is valuation of Racio, s.r.o. Thesis is divided into 6 parts. The first part contains characteristics of the company. In strategic and financial analysis are valuated ekonomical and non-economical aspects of relevant markets, competitors and impacts on Racio's financial situation. At the end of thesis is made financial plan and business valuation. DCF in APV is basic method of valuation. As a support of valuation is used market comparation.
Keywords:
bakery; exit value; valuation; exit value; ocenění; pekárenství
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/29162