Original title:
Podnikateľský plán
Translated title:
Business plan
Authors:
Džatková, Zuzana ; Tyll, Ladislav (advisor) ; Krause, Josef (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2010
Language:
slo Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[slo][cze][eng] Cieľom tejto diplomovej práce je pripraviť reálny a konkrétny podnikateľský plán pohostinského zariadenia. Teoretická časť je zameraná na problematiku podnikania, legislatívne aspekty podnikania v pohostinstve a ciele a štruktúru podnikateľského plánu. V praktickej časti je popísané založenie spoločnosti, prevádzka, marketingová stratégia, analýza makrookolia a mikrookolia podniku a analýza finančných výkazov. Ďalej sa v práci nachádza SWOT analýza a vybrané finančné ukazovatele.Cílem této diplomové práce je připravit reálný a konkrétní podnikatelský plán pohostinského zařízení. Teoretická část je zaměřená na problematiku podnikání, legislativní aspekty podnikání v pohostinství a cíle a strukturu podnikatelského plánu. V praktické části je popsané založení společnosti, , provoz, marketingová strategie, analýza makrookolí a mikrookolí, podniku a analýza finančních výkazů. Dále se v práci nachází SWOT analýza a finanční ukazatele.Goal of this theses is to prepare real and concrete business plan of hospitality business. Theoretical part focuses on entrepreneurial activity, legal aspects of hospitality and goals and structure of business plan. In practical part is described establishment of company, operation, marketing strategy, analysis of macro and micro environs, and analysis of financial statements. Then there is SWOT analysis and selected financial indicators.
Keywords:
entrepreneurship; hospitality; small and middle business; malé a střední podniky; podnikání; pohostinské zařízení
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/23648