Název:
Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Autoři:
Holakovský, Jiří Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Práce se zabývá problematikou snižování a zvyšování kyselin ve víně. V práci jsou popsány jednotlivé významné kyseliny, kterých se jednotlivé zásahy týkají. Je také popsán legislativní rámec vymezující tyto povolené enologické zásahy. V poslední části práce jsou popsány jednotlivé metody a jejich popis provedení pro dosažení požadovaného zásahu do množství kyselin ve víně.Thesis is focused on reducing and increasing acids in wine. The thesis describes various important acids, which relate to various interventions. It also describes the legislative framework defining these authorized oenological interventions. The last part describes various methods and their descriptions execution to achieve the desired intervention in the amount of acids in the wine.
Klíčová slova:
biologické odbourání kyselin; jednoduché odkyselení; kyseliny; odkyselení; podvojné odkyselení; přikyselení