Original title:
Úroveň technologie a hygieny ve zpracovatelském masném podniku
Authors:
Podbřecká, Žaneta Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce se zabývá Úrovní technologie a hygieny ve zpracovatelském masném podniku. První část je zaměřena na evropskou a národní legislativu a popisuje konkrétní požadavky na provozovatele masozpracujícího podniku. Hlavní část popisuje hygienu při porážce, následném upravení a zpracování těl jatečných zvířat a výrobě masných výrobků. Dále se zabývá nejčastěji používanými technologickými procesy při jatečnictví, bourání jatečně upraveného těla a masné výrobě. Závěrečná část se zabývá metodami, které se používají při hodnocení jakosti masa a masných výrobků. Praktická část se zaměřuje na technologii a hygienu masné výroby v menším podniku Řeznictví a uzenářství Jan Pavlíček, s.r.o., které se nachází v Náměšti nad Oslavou.Bachelor thesis deals with the Level of technology and hygiene in meat (processing) company. The first part focuses on European and Czech legislativ and describes the specific requirements for operators of the meat company. The main part of thesis pays attention to hygiene during slaughtering, preparation, in the processing of the carsase and hygiene in the production of meat products. It also deals with the most frequently used technological processes in the slaughtering, cutting and meat production. The final selection deals with methods used in assessing the quality of meat and meat products. The practical part focuses on technology and hygiene of meat production in small meat company Řeznictví a uzenářství Jan Pavlíček s.r.o. located in Náměšť nad Oslavou.
Keywords:
hygiena; jakost; legislativa; masná výroba; technologické procesy