Název:
Interiér komerčního pohostinského prostoru
Autoři:
Holatová, Alexandra Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tématem diplomové práce je rekonstrukce, návrh nového interiéru a přeměna původní restaurace na kavárenské zařízení. Hlavním cílem je vyřešit interiér a funkčnost jeho prostor. Práce shrnuje požadavky na podobu veřejného interiéru vyplývající z dodržování aspektů majitele podniku v návaznosti na okolí, ve kterém se podnik nachází. Návrh je vázán konkretním prostorem v dané budově, který tak udává základní aspekty, na které jsou vázána nezbytná obecná pravidla ergonomie. Tato stanoviska doplňují poznatky načerpané z odborné literatury a rešerší novinek v oblasti pohostinství, včetně přehledu materiálů, trendů a udávají tak směr vývoje projektu k finálnímu řešení. Důležitou částí bylo zpracování, design a konstrukce několika nábytkových prvkůThe theme of this diploma thesis is modernization and transformation of the original Greek-style restaurant into a coffee house including design and reconstruction of brand new interior with main focus on its functionality. This work follows general requirements for an interior of public places, reflects the business owner ideas and expectations while still considering nature of the surrounding area. New design is fixed to already build premises which provide basic aspects bounded with general but essential ergonomic rules. All these aspects including knowledge obtained from literature and latest hospitality trends indicate the project development direction into its final solution. Quite important part of the diploma thesis is design and construction of several furniture components.
Klíčová slova:
design; pohostinství; prostor