Název:
Nastaveni marketingové komunikace ve franchisovém systému v kontextu lokalizace jednotlivych provozoven
Překlad názvu:
Setting up marketing communication in the franchise system in the context of localization of individual outlets
Autoři:
KOLOUCH, Marek Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2024
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Předmětem zkoumání této bakalářské práce je nalezení optimální rovnováhy mezi centralizovaně řízenými marketingovými strategiemi a individuálními potřebami jednotlivých provozoven v rámci franchisové sítě Potrefená husa. Výzkum zahrnuje analýzu současného stavu marketingové komunikace napříč franchisovou sítí Potrefená husa,šetření týkající se stravovacích preferencí zákazníků v rámci konkrétních provozoven a rozhovor se zástupcem manažera vybraných poboček. Výsledky kvantitativní a kvalitativní analýzy ukázaly, že by Potrefená husa měla klást důraz především na propagaci jedinečné gastronomické zkušenosti a atmosféry restaurací prostřednictvím různých marketingových kanálů, spolu s aktivním využíváním influencer marketingu a online kampaní. Důležitý je také rozvoj online přítomnosti a sledování tržních trendů. Pro pobočku v Liberci je doporučeno, aby se zaměřila na zatraktivnění polední nabídky, na výhodnou polohu v centru města a na optimalizaci obsazenosti během dne. Potrefená husa v Praze by měla klást důraz na zvýšení průměrné útraty na osobu, na podporu turistů a zahraniční klientely, na optimalizaci polední nabídky a na efektivní obsazenost restaurace. V obchodním centru IGY v Českých Budějovicích by měla být propagována výhodná denní nabídka a současně je vhodné dbát také na zvýšení průměrné útraty na osobu a na využití výhodné polohy v obchodním centru. Potrefená husa v Českých Budějovicích na ulici Česká by své hlavní snahy v rámci marketingové komunikace měla směřovat především k propagaci soukromých akcí a zatraktivnění polední menu nabídky.The subject of this bachelor thesis is to find the optimal balance between centrally managed marketing strategies and the individual needs of each outlets within the Potrefená husa franchise network. The research includes an analysis of the current the state of marketing communication across the Potrefená husa franchise network, an investigation into customer food preferences within specific outlets and an interview with a representative of manager of selected branches. The results of the quantitative and qualitative analysis showed that the Potrefená husa should place particular emphasis on promoting a unique dining experience and atmosphere of the restaurants through various marketing channels, along with active use of influencer marketing and online campaigns. It is also important to develop an online presence and monitoring market trends. For the Liberec branch, it is recommended to focus on making the lunch menu more attractive, its convenient location in the city centre and optimising occupancy during the day. Potrefená goose in Prague should focus on increasing average spend per person, to encourage tourists and foreign clientele, to optimise the lunch menu and to efficient restaurant occupancy. The IGY shopping centre in České Budějovice should be promote a favourable daily offer and at the same time it is appropriate to increase the average spending per person and to take advantage of the favourable location in the shopping centre. Potrefená goose in České Budějovice Budějovice on Česká Street should make its main efforts in marketing communication.
Klíčová slova:
food service establishment; franchise; localization; market segmentation; marketing; marketing communication; marketing strategy; Potrefena husa; food service establishment; franchise; localization; market segmentation; marketing; marketing communication; marketing strategy; Potrefena husa Citace: KOLOUCH, Marek. Nastaveni marketingové komunikace ve franchisovém systému v kontextu lokalizace jednotlivych provozoven. České Budějovice, 2024. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/75493