Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně - Stoklásek, Rostislav (Vysoké učení technické v Brně‎, Antonínská 548/1, 601 90 Brno, http://www.vutbr.cz/, 2015)
Obytný soubor na úpatí Palacného vrchu v Brně-Komíně. Lokalita na pomezí lesa a sídliště je v dnešní době zahrádkářskou kolonií, v návrhu je pozemek zastavěný v rastru kvádrovými rodinnými domy, které doplňují mozaiku zástavby úpatí kopce podél ulice Pastviny. Soubor citlivě reaguje na topografii a měřítko okolní zástavby, ale přímo na ni nenavazuje. Díky vlastní, svébytné struktuře, vznikají nové prostory pro obyvatele, s přiměřeným měřítkem, poskytujícím dostatek soukromí a zároveň místa pro setkávání, která budou nezávislá na změnách, kterými okolí souboru v budoucnu jistě projde.
Keywords: rodinné domy; living; Komín; obytný soubor; bydlení; residential complex; Pastviny; family houses; Brno