Napájecí zdroje SELV - Friedl, Martin (Vysoké učení technické v Brně‎, Antonínská 548/1, 601 90 Brno, http://www.vutbr.cz/, 2008)
Cílem této diplomové práce bylo prostudovat požadované vlastnosti napájecích zdrojů SELV využívaných pro elektrická zařízení třídy III. V první části diplomové práce jsou shrnuty obecné poznatky o zdrojích. Především jsou zde rozebrány spínané zdroje SELV, jejich nadproudové, přepěťové a tepelné ochrany a možnosti řešení zdrojů SELV z hlediska požadované izolační bezpečnosti. Druhá část se zabývá konkrétním návrhem napájecího zdroje SELV 230VAC/24VDC s výstupním výkonem do 70W, jeho realizací a měřením jeho parametrů.