Audio zesilovač s modulací PWM pro laboratorní výuku - Holub, Josef (Vysoké učení technické v Brně‎, Antonínská 548/1, 601 90 Brno, http://www.vutbr.cz/, 2020)
Tato práce se zabývá teoretickým rozborem podstatných částí zesilovače pracujícího ve třídě D. Popisuje principy a vztahy mezi jednotlivými bloky. V druhé části se věnuje návrhu blokového zapojení spínaného zesilovače pro laboratorní přípravek. Návrhová část obsahuje výpočty, zdůvodnění výběru jednotlivých součástek a integrovaných obvodů a schematické zapojení v rámci jednotlivých bloků. Některé bloky jsou simulovány pomocí programů PSpice a FilterFree. Práce se dále věnuje konstrukčnímu návrhu přípravku a zhotovení 3D modelu. V příloze je obsaženo celkové schéma zapojení zesilovače a kompletní konstrukční podklady pro výrobu.
Keywords: návrh; pulsně šířková modulace; PSpice; transistor; tranzistor; amplifier; simulation; zesilovač; 3D model; simulace; design; pulse width modulation