Název:
Podnikatelský plán Lyckeby Amylex, a.s.
Překlad názvu:
Business plan of Lyckeby Amylex
Autoři:
Hůlová, Marie ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Chlan, Miloslav (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2007
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Největší výrobce bramborového škrobu v České republice se zaobírá myšlenkou využití výrobny v mezikampani k výrobě škrobu hrachového. Důvodem jsou jednak kvóty na výrobu bramborového škrobu určované Evropskou unií, jednak upouštění od pěstování škrobárenských brambor z důvodu jejich finanční i agronomické náročnosti. Díky výrobě dalšího druhu škrobu by došlo k naplnění kapacit a zároveň k omezení závislosti pouze na jedné surovině. Cílem diplomové práce je sestavit podnikatelský plán, jehož prostřednictvím bude posouzena reálnost daného podnikatelského záměru.The biggest producer of potato starch in Czech republic is thinking about using the factory for producing pea starch. There are two reasons, at first quotas for producing potato starch, European Union determines these quotas. Secondly, it's very difficult (financially as well as agronomically) to plant potatoes. The capacity of the factory will be fulfilled and the dependence on one raw material will be reduced, these are the advantages of producing new kind of starch. The aim of this thesis, it's to make the business plan and to consider the reality of this plan.
Klíčová slova:
analýza citlivosti; finanční plán; hrachový škrob; podnikatelský plán; SWOT analýza; business plan; financial plan; pea starch; sensitivity analysis; SWOT analysis
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/8997