Nakládání s komunálním odpadem ve městě Volyně - Volmut, František (Univerzita Karlova, Ovocný trh 5, 116 36 Praha 1, http://cuni.cz/, 2009)
Předmětem této diplomové práce je odpadové hospodářství města Volyně, jeho analýza a následné zefektivnění. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se zabýváveme obecnými předpoklady odpadového hospodářství obce, tzn. obecnou charakteristikou komunálních odpadů, dopadem nakládání s komunálními odpady na životní prostředí, dále také legislativou spojenou s komunálními odpady a nakonec technicko-organizačními východisky. V části vlastní šetření pak, podle obecných předpokladů, usuzujeme na stav odpadového hospodářství ve městě Volyně. Na základě této analýzy navrhujeme opatření na zlepšení systému nakládání s komunálním odpadem ve městě Volyně. Práce slouží jako návod pro zastupitelstvo města Volyně na zlepšení hospodaření s komunálním odpadem. Jako příloha této práce slouží mapa města s rozmístěním jednotlivých kontejnerů, vyhláška 1/02, evidenční list, provozní řád sběrného dvora Volyně, seznam černých skládek, seznam sběrných nádob rozmístěných po Volyni a obrázky jednotlivých popisovaných sběrných nádob.