Motivace žen ke kultivaci plaveckých sebezáchranných dovedností - Stralczynská, Anna (Univerzita Karlova, Ovocný trh 5, 116 36 Praha 1, http://cuni.cz/, 2012)
Název práce: Motivace žen ke kultivaci plaveckých sebezáchranných dovedností. Cíl práce: Definování souboru základních plaveckých sebezáchranných dovedností, zjišťování motivace žen ve věkovém rozmezí 18-60 let ke kultivaci těchto dovedností. Zjišťování povědomí o významnosti plaveckých dovedností u dotazovaných žen. Metody: Rešerše odborné literatury, konstrukce dotazníku, realizace dotazníkového šetření, analýza a vyhodnocení dat, grafická prezentace výsledků. Výsledky: Dotazované ženy si uvědomují důležitost a význam sebezáchranných plaveckých dovedností. Vzhledem k faktu, že se hodnotí z hlediska úrovně plaveckých a sebezáchranných dovedností vysoko, nejsou motivovány tyto dovednosti zdokonalovat. Klíčová slova: motivace, pohybová aktivnost, plavecké sebezáchranné dovednosti
Keywords: motivation; physical activity; motivace; pohybová aktivita; self rescue swimming skills; sebezáchranné dovednosti