Sbližování cenových hladin mezi členskými zeměmi eurozóny v období let 1995 - 2016 - Hrňová, Hana (Mendelova univerzita v Brně, Zemědělská 1/1665, 613 00 Brno, http://mendelu.cz/, 2018)
Diplomová práce se zabývá cenovou konvergencí ve státech eurozóny. První část nabízí rešerši literatury, která se tímto tématem zabývá. Druhá část se soustředí na vliv členství v eurozóně na cenovou konvergenci mezi lety 1995 a 2016. Je použita metoda difference in differences k zachycení rozdílu oproti vývoji konvergence v kontrolní skupině zemí. Analýza je provedena na několika produktových skupinách. Třetí část práce popisuje vliv krize eurozóny na konvergenci cen. Je použita metoda analýzy časové řady ve snaze zachytit zlom v trendu vývoje konvergence korespondující s krizí. Poslední část obsahuje diskusi a shrnutí výsledků. Ty jsou také srovnány s výsledky podobných studií.
Keywords: cenová konvergence; eurozóna; dluhová krize eurozóny; difference in differences