Original title:
Med a jeho význam v potravinářství
Authors:
Dunklerová, Michaela Document type: Bachelor's theses
Year:
2019
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá významem medu v potravinářství. V první části se věnuje charakteristice medu a popisem různých druhů medu. V práci je popsána i technologie zpracování medu a jeho složení. Má důležitou roli v potravinářství, jak v nápojovém, tak v pekárenském a cukrárenském průmyslu. Med je jednou ze složek při výrobě medoviny, medového piva, likéru a medového octu. Taktéž je součástí dortů a perníků.This bachelor thesis deals with the importance of honey in the food industry. The first part deals with the characteristics of honey and the description of different types of honey. It has an important role in the food industry, both in the beverage and bakery and confectionery industries. Honey is one of the ingredients in the production of mead, copper beer, liqueur and honey vinegar. It is also part of cakes and gingerbread.
Keywords:
med; medovice; nektar; sacharidy