Název:
Hodnocení a výroba různých druhů vloček
Autoři:
Havránková, Veronika Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce na téma "Hodnocení a výroba různých druhů vloček" je rozdělena do několika částí. V první části jsou popsány podmínky pěstování, chemické a anatomické složení vhodných druhů obilovin pro vločkování. Další část je věnována nutričním hodnotám, obsahu škrobu a vlákniny. Poslední praktická část popisuje výrobu vloček na domácím přístroji Duett 200 a sestavení senzorického dotazníku pro hodnocení vloček. Nejlépe hodnoceny byly vločky ovesné, nejhorší vločky pohankové.The bachelor thesis on topic „Evaluation and production of various kinds of flakes“ is divided into several parts. In the first part are described conditions of cultivation, chemical and anatomical composition of suitable cereals for making flakes. The next part is about nutritional values, starch and fiber content. The last practical part describes the production of flakes on the home appliance Duett 200. The sensory questionnare for the assessment for flakes was created. The best according to questionnare were flakes of oatmeal, the worst were flakes of buckwheat.
Klíčová slova:
nutriční hodnoty; obiloviny; vločky; vláknina; výroba