Název:
Vliv doby míchání na stabilitu krémů
Překlad názvu:
Influence of stirring time on cosmetic stability
Autoři:
Grujić, Ksenija ; Sovová, Šárka (oponent) ; Hurčíková, Andrea (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2019
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstrakt: [cze][eng]
Tato bakalářská práce je založena na studiu vlivu doby míchaní a počtu otáček za minutu při připravování BB krémů. Literární rešerše této práce je zpracována na základě získaných informací o daném tématu. V této části práce jsou popsány základní pojmy a problematika tykající se disperzních soustav, emulzí, způsobů míchání a kosmetických přípravků. První segment experimentální části je založen na samotné přípravě BB krémů. Byl otestován vliv doby a rychlosti míchaní na stabilitu připravených vzorků. Stabilita vzorků byla otestována na analytické odstředivce LUMiSizer. Získaná data byla porovnána a zpracována.
This bachelor thesis is based on the study of the influence of mixing time and revolutions per minute on the preparation of BB creams. The literature review of the thesis is based on the acquired information about the topic. The basic concepts and problems concerning dispersion systems, emulsions, mixing methods and cosmetics are described in this part of the thesis. The first segment of the experimental part is based on the preparation of BB creams themselves. The influence of agitation time and speed on the stability of prepared samples was tested. The stability of the samples was tested on LUMiSizer. The data were compared and processed.
Klíčová slova:
BB krém; doba míchání; Emulze; LUMiSizer; počet otáček za minutu; stabilita; BB cream; Emulsion; LUMiSizer; revolutions per minute; stability; stirring time
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/173483