Název:
stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže
Autoři:
FOUS, Dominik Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato práce se zaměřuje na stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže. V práci je popsaná morfologie kukuřice, chemické složení zrna a některé pěstované druhy kukuřice. Součástí je kukuřičná siláž, technologie a konzervace kukuřičné siláže. Dále jsou popsány metody in situ, in vitro a systémy hodnocení krmiv dle NRC, INRA a MILK. V systémech hodnocení krmiva je popsáno jak postupovat při hodnocení jednotlivých látek v krmivu. Další část práce je zaměřena na vlákninu, na vliv vlákniny ve výživě zvířat a její hodnocení. V závěru práce je uvedeno doporučení pro praxi.This thesis is focused on the fiber digestibility of maize silage. The thesis describes the morphology of corn, the chemical composition of the grain and some cultivated maize species. The corn silage, technology and preservation of corn silage are included. Metods In-situ, in-vitro and feed assessment systems according to NRC, INRA and MILK are also described. Feed assessment systems describe how to proceed with the evaluation of individual substances in the feed. Next part of the thesis is focused on fiber and its evaluation. In the end of the thesis are recommendations for practice.
Klíčová slova:
hodnocení krmiv; Kukuřice; kukuřičná siláž; vláknina; corn silage; feed evaluation; fiber; Maize Citace: FOUS, Dominik. stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže. České Budějovice, 2018. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/49669