Název:
Využití pomocných přípravků na vybrané modelové kultuře zeleniny
Autoři:
Kořínek, Jaroslav Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Předkládaná práce na téma využití pomocných přípravků na vybrané modelové kultuře zeleniny se zabývá především hodnocením účinnosti jednotlivých přípravků či jejich kombinací na výnos. Z morfologických parametrů byly hodnoceny: hmotnost nadzemní části, hmotnost bulvy, hmotnost kořene, délka listové plochy, šířka listové plochy, výška a průměr bulvy. Z hlediska obsahových látek byl hodnocen obsah: sušiny, kyseliny askorbové, karotenoidů, vlákniny, minerálních látek (draslíku, sodíku, vápníku a hořčíku), flavonoidů a fenolických látek, obsah refraktometrické sušiny a celková antioxidační kapacita. Dále hodnotí ekonomické náklady na přípravky, pro jedno ošetření. Čtenáři je tak předkládán stručný popis účinnosti jednotlivých přípravků a porovnání finanční náročnosti jednotlivých opatření.The presented thesis about using of auxiliary products for selected culture of vegetable is mainly engaged in evaluating the effectiveness of various products or their combination on yield. From morphological parameters were evaluated: the weight of the aboveground parts, tuber weight, weight of root, leaf area length, width of leaf area, height and diameter of the tuber. In terms of content substances was evaluated content of: dry matter, ascorbic acid, carotenoids, fiber, minerals (potassium, sodium, calcium and magnesium), flavonoids and phenolic compounds, refractive solids content and the total antioxidant capacity. The thesis additionally evaluates the economic costs of auxiliary products for one treatment. The reader is thus presented a brief description of the efficiency of individual products and comparison of financial performance of individual measures.
Klíčová slova:
mořské řasy; pomocné přípravkz; stres; řepa salátová