Název:
Hodnocení průběhu ztrát masa v průběhu skladování
Autoři:
WNUK, Michal Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit hmotnostní ztráty masa během skladování, zejména pak během zchlazování za 24 hodin po porážce. V teoretické části je popsána historie vzniku a vývoje Přeštického černostrakatého plemene prasat, dále jsou v práci podrobněji zpracovány údaje o chemickém složení masa, průběhu porážky a metodách zchlazování masa. Praktická část se zabývala vyhodnocením hmotnostních ztrát u jatečně upravených těl prasat po dvaceti čtyř hodinovém chlazení. Data pro vyhodnocení byla získána z jatečných půlek Přeštického černostrakatého plemene prasat.The aim of this study was to evaluate weight losses of pork meat during storage, especially during the chilling proces 24 hours after slaughter. In the theoretical part there are described the history of the origin and development of Prestice black-pied pig, the chemical composition of meat, slaughtering and chilling. The practical part dealt with the evaluation of weight losses in pig carcasses after twenty four hours of chilling. Data for this study was obtained from the carcasses of Prestice black-pied pig breed.
Klíčová slova:
chlazení masa; hmotnostní ztráty; Přeštické černostrakaté plemeno prasat; vepřové maso; chilling; pork; Prestice black-pied pig; weight loss Citace: WNUK, Michal. Hodnocení průběhu ztrát masa v průběhu skladování. České Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/42508