Srovnání výkonnosti teleskopických nakladačů při rozdílných pracovních operacích - PŘIBYL, Miroslav (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Husova 458, 370 05 České Budějovice, http://www.jcu.cz, 2017)
Bakalářská práce na téma Srovnání výkonnosti teleskopických nakladačů při rozdílných pracovních operacích se zabývá analýzou pracovních strojů, faktory, které ovlivňují výkonnost nakladačů na stavbě, v zemědělství a při provádění pracovních operací. Dále je zde zmíněna analýza technických parametrů a vazba na velikostní kategorii. Druhá část práce se zabývá vyhodnocením výsledků sběrů dat pro stanovení skutečných časů pracovních cyklů nakladačů v závislosti na prováděné práci. V práci je také obsažena skutečná výkonnost nakladačů v závislosti na prováděné pracovní operaci. V závěru práce jsou stanoveny návrhy pro optimální využitelnost strojů na stavbě.
Keywords: Nakladač; zemní práce; pracovní nástroj nakladače; pracovní cyklus nakladače; loader; earthworks; loaders working tool; duty cycle loaders; skutečná výkonnost nakladače; Actual performance loaders