Original title:
Úvod do molekulární gastronomie aneb hovory s Mojmírem
Translated title:
Introduction to molecular gastronomy or talks with Mojmír
Authors:
Raab, Miroslav Document type: Papers Conference/Event: Projekt: Otevřená věda, praktický kurz chemie, Nové Hrady (CZ), 2005-08-21 / 2005-08-26
Year:
2005
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Tato populární přednáška je úvodem do molekulární gastronomie, kterou založili společně Hervé This a Nicholas Kurti. Tato vědecká disciplína vyplňuje mezeru mezi potravinářskou technologií a praktickou gastronomií. Tento přístup je doplněn několika praktickými příklady.This popular lecture gives an introduction to molecular gastronomy as originally founded by Hervé This and Nicholas Kurti. This scientific discipline covers the gap between food technology and practical gastronomy. Some practical examples are used to illustrate this approach.
Keywords:
molecular gastronomy; practical examples Project no.: CEZ:AV0Z40500505 (CEP) Host item entry: Sborník
Institution: Institute of Macromolecular Chemistry AS ČR
(web)
Document availability information: Fulltext is available at the institute of the Academy of Sciences. Original record: http://hdl.handle.net/11104/0109824