Original title:
Rozvoj komunikace pro posílení konkurenceschopnosti značky
Translated title:
Development of Communication for Enhancing the Competitiveness of Brand
Authors:
Paprskářová, Iva ; Suchopárová, Mariana (referee) ; Zich, Robert (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2013
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská Abstract:
[cze][eng]
Předmětem této diplomové práce je návrh rozvoje marketingové komunikace pro posílení konkurenceschopnosti značky ve společnosti zaměřující se na rychloobrátkové zboží. Konkrétně se jedná o potravinovou značku Knorr společnosti Unilever. První část práce obsahuje teoretický základ pro zpracování dané problematiky. V praktické části jsem zhodnotila současnou marketingovou komunikaci a mimo jiné využila SWOT, PEST a Porterovu analýzu. Na základě analýz současného stavu jsem navrhla zlepšení marketingové komunikace včetně podkladů časové, nákladové a rizikové analýzy.
The subject of this diploma thesis is the design development of marketing communication to enhance brand competitiveness in company focused on fast moving consumer goods. Concretely the Knorr, food brand of Unilever company. The first part provides a theoreti-cal basis for the processing of the issue. In the practical part I have assessed the current marketing communication by using inter alia SWOT, PEST and Porter's analysis. Based on analysis of the current situation, I propose to improve marketing communications, including analysis of time, costs and risk.
Keywords:
analysis marketing communications; communication mix; competitivness; digital marketing; Marketing communications; marketing tools; PEST analysis; Porter analysis.; POS/POP communication; SWOT analysis; analýza marketingové komunikace; digitální marketing; komunikační mix; konkurence; Marketingová komunikace; marketingové nástroje; PEST analýza; POS/POP komunikace; Poterova analýza.; SWOT analýza
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/27992