Název:
Podnikatelský plán
Překlad názvu:
Business Plan
Autoři:
Šillerová, Pavla ; Vránová, Monika (oponent) ; Bayerová, Vladimíra (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2010
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstrakt: [cze][eng]
Diplomová práce je zaměřena na vytvoření podnikatelského plánu pro založení firmy v oblasti potravinářského průmyslu. Firma se zabývá domácí výrobou a prodejem slaného a sladkého pečiva. Hlavní činností je výroba plněných taštiček. Doplňkový sortiment tvoří svatební koláče, minizákusky a vánoční cukroví. Výrobky jsou určeny ke každodennímu prodeji v podnikové prodejně, ale zejména na oslavy a další výjimečné příležitosti. Podnikatelský plán vychází z charakteristik obecného a oborového okolí, analýz trhu a vnitřních faktorů firmy. Po zhodnocení návrhu, marketingová strategie a finančních charakteristik se plán jeví jako úspěšný a tedy i realizovatelný.
The thesis is focused on creating a business plan for establishing businesses in the food industry. The company is engaged in domestic production and sales of salty and sweet pastries. The main activity is production-filled turnovers. Supplementary assortment consists of wedding cakes, Christmas cookies and small cakes. Products are designed for daily sales in the company store, but especially at celebrations and other special occasions. Business plan based on the characteristics of general and occupational environment, market analysis and company internal factors. After reviewing the proposal, marketing strategy and financial characteristics of the plan appears to be successful and therefore feasible.
Klíčová slova:
finanční plán; podnikatelský plán; vnitřní a vnější analýza podniku; výroba slaného a sladkého pečiva; řemeslná živnost; business plan; craft trade; financial plan; internal and external business analysis; production of salty and sweet pastries
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/14823