Název:
Analýza marketingu vybraného gastronomického zařízení
Překlad názvu:
Marketing Analysis of Selected Catering Establishment
Autoři:
Lásková, Karin ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Voříšková, Barbora (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem práce je charakterizování konceptu Ambiente Restaurants Group, analýza jeho marketingových nástrojů v praxi a zmapování, jaké si vybudovalo know-how za dobu svého dosavadního působení. Teoretická část pojednává o pojmu marketing v obecné rovině, následně rozebírá marketingový mix v cestovním ruchu a na závěr se věnuje pohostinství a podnikání v něm. Praktická část začíná charakteristikou, vývojem konceptu a představením provozoven. Dále pak navazuje aplikováním marketingového mixu na reálnou činnost řetězce Ambiente. Závěrečným dotazníkovým šetřením dochází ke zhodnocení konceptu.The aim of the thesis is to describe the Ambiente Restaurants Group concept, to analyse its marketing instruments and to show, how its "know-how" was built and is put in practice. The theoretical part deals with the marketing in general, then marketing mix in tourism and ends with hospitality and hospitality entrepreneurship. The practical part is focused on the concept of Ambiente, its development and it is introducing every Ambiente establishment. After that the marketing mix is applied to practises of Ambiente and then analysed. At the very end, the concept is assessed by a questionnaire.
Klíčová slova:
Ambiente; marketingový mix; pohostinství; restaurační řetězec; Ambiente; hospitality; marketing mix; restaurant chain
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/40722