Název:
Nákupní a spotřební zvyklosti v sortimentu kávy
Překlad názvu:
Buying and Consumption Habits in the Case of Coffee
Autoři:
PINCOVÁ, Markéta Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem práce je na základě výzkumu spotřebního a nákupního chování navrhnout možné postupy pro výrobce nebo obchodníky. Cílem je zjistit konkrétní chování konzumentů kávy, jejich zvyky a preference. Dalším cílem je najít spojitost mezi různými hledisky. Základní porovnávaná hlediska jsou věk a pohlaví. V souladu s cílem práce jsou konkrétní opatření formulovány pro firmu Matheo, s. r. o., která obchoduje s čerstvou praženou kávou. Teoretická část obsahuje literární rešerši, která definuje spotřební a nákupní chování, marketingový výzkum, veletrhy a výstavy. Další část se zabývá kávou, typy kávy, přípravou kávy, účinky kávy (kofeinu) a spotřebou kávy v České Republice a ve světě. Praktická část je zaměřena na výzkum spotřebitele kávy a výzkum prodeje. Informace a výsledky byly zjišťovány pomocí metody dotazníkového šetření od alespoň 200 respondentů.The aim of the thesis is to suggest possible progress for producers or traders based on research of purchase and consumer behaviour. The target is to find out specific behaviour of coffee users, their habits and preferences. Next target is to find connections among the various aspects. Fundamental aspects (age and gender) were compared. In accordance with the aim of the thesis concrete measures are formulated for the company Matheo, lnc, which trades with fresh roasted coffee. The theoretical part contains literary background research. Background research defines purchase and consumer behaviour, marketing research, fairs and exhibitions. Next part deals with coffee, types of coffee, preparation of coffee, effects of coffee (caffeine) and consumption of coffee in the Czech Republic and all over the world. The practical part is focused on research of coffee user´s habits and sales research. The information and results were received by questioning of at least 200 respondents.
Klíčová slova:
espresso; káva; nákupní zvyky; spotřební chování; turecká káva; výzkum; čerstvá pražená káva; coffee; consumer behaviour; espresso; fresh roasted coffee; purchase habits; research; turkish coffee Citace: PINCOVÁ, Markéta. Nákupní a spotřební zvyklosti v sortimentu kávy. České Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/36822