Original title:
Minimální bydlení - Prostorové a přístrojové nároky na přípravu pokrmů
Authors:
Dias, Jiří Document type: Bachelor's theses
Year:
2014
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem této práce je specifikovat prostorové a přístrojové nároky na přípravu pokrmů v rámci minimálního bydlení. V práci jsou shrnuta fakta o bydlení na malé ploše, doplněna příklady staveb. Seznamuje s důvody a faktory, které ovlivňují pořízení tohoto obytného prostoru. Dotýká se prostoru vyčleněného pro vaření a uvádí jednotlivé zóny a jejich požadavky na prostor a vybavení. Součástí práce je i samotný autorův návrh kuchyňského koutu, kde byly uplatněny získané informace.The aim of this thesis is to specify the spatial and equipment requirements for the preparation of dishes in the minimum housing. The thesis summarizes the facts about living in a small area, supplemented by examples of buildings. It familiarizes with the reasons and factors, that influence the acquisition of living space. It touches the space reserved for cooking and lists the various zones and their requirements for space and equipment. Part of the thesis is the author's design of the kitchen, where information obtained have been applied.
Keywords:
freedomek; kuchyně; minimální bydlení; obytný prostor; spotřebič