Original title:
Hledání konkurenčních výhod společnosti X a klíčové faktory jejího zlepšení
Translated title:
Searching for the Competitive Advantages of the company X and the key factors
Authors:
Cao Bao, Trang ; Zamazalová, Marcela (advisor) ; Procházková, Markéta (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2011
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce se zabývá hledáním konkurenčních výhod společnosti X a klíčové faktory jejího zlepšení. Cílem této práce je nalezení konkurenčních výhod řetězce rychlého občerstvení X, který je zaměřen na poskytnutí rychlého občerstvení na českém trhu, a prostřednictvím provedeného výzkumu nalézt případné nedostatky vnímané zákazníky a klíčové faktory napomáhající k jejich dlouhodobému zlepšení. Teoretická část je tvořena z pěti kapitol, začíná se kapitolou o marketingu služeb, následující kapitoly se zabývají kupním rozhodovacím procesem ve službách, trhem a tržní kategorií a konkurenční výhodou. Kapitola metodologie uzavírá pak celou teoretickou část. Praktická část obsahuje kapitoly zkoumající význam fast foodu ve světě a současného trendu trhu v ČR. Další části se zabývají charakteristikou tržní kategorie, analyzují konkurenci, charakterizují společnost X. Nejdůležitější kapitoly v této praktické části představují výsledky průzkumu, návrhy řešení a doporučení firmě.This thesis deals with finding competitive advantages of the company X and the key factors for improvement. The aim of this work is to find through the research the competitive advantages of the chain company X, which provides fast food on the Czech market, it's deficiencies and key factors, that can help the Company to improve in the future time. The theoretical part consists of five chapters, beginning with a chapter on marketing services, the following chapters deal with the purchase decision-making process in the service market and market category and competitive advantage. Methodology chapter closes then all the theoretical part. The practical part includes chapters examining the importance of a fast food restaurant in the world and the current market trend in the Czech Republic. Other parts deal with the characteristic of market and market category, analysis of competition, characteristic of the company X. The most important chapters in this section are the practical results of the survey, suggestions and recommendations to the company.
Keywords:
Competitive advantage; customer satisfaction; fast food; marketing of services; purchase decision-making process; Konkurenční výhoda; kupní rozhodovací proces; marketing služeb; rychlé občerstvení; spokojenost zákazníka
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/35098