Original title:
Franchising jako forma vstupu na trh
Translated title:
Franchising as a form of entry to the market
Authors:
Šebestová, Martina ; Filipová, Vladimíra (advisor) ; Turnerová, Lenka (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2012
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato bakalářská práce se věnuje tématu franchising jako forma vstupu na trh. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je zaměřena na obecnou teorii franchisingu (definice, druhy franchisingu, výhody a nevýhody, historie franchisingu, apod.). Druhá kapitola je věnována aplikaci franchisingu v konkrétní firmě accor hotels, kde představuji značku ibis hotels a její působení ve světě. Ve třetí kapitole popisuji a představuji úspěšně se rozvíjející hotelovou společnost na českém trhu, zvýraznění výhod a nevýhod tohoto franchisingového konceptu.This bachelor thesis deals with franchising as a form of entry to the market. This work is devided into three chapters. The first chapter is focused on general theory in franchising (definition, different kinds of franchising, advantages and disadvantages, franchising history etc.). The second chapter is devoted to the application of franchising in particular firm accor hotels, where I introduce the brand ibis hotels and its operation in the world. In the third chapter I describe and introduce successful and emerging hotel company on the Czech market, highlighting the advantages and disadvantages of this concept.
Keywords:
Franchise; Franchising; Franchisor; ibis hotels; Franchisa; Franchisant; Franchisor; ibis hotels
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/34660