Název:
Ocenenie spoločnosti DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice, a. s.
Překlad názvu:
Business valuation of DUDÁK Strakonice Burgher´s Brewery
Autoři:
Kováč, Peter ; Svačina, Pavel (vedoucí práce) ; Buus, Tomáš (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2012
Jazyk:
slo
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [slo][cze][eng] KOVÁČ, Peter: Ocenenie spoločnosti DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. [Diplomová práca] / Peter Kováč. -- Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví; Katedra financí a oceňování podniku. -- Vedúci práce: Ing. Pavel Svačina, Ph.D. -- Stupeň odbornej kvalifikácie: Inžinier. -- Praha : FFÚ VŠE, 2013. 100 s. Diplomová práca sa zaoberá ocenením podniku DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. Jej cieľom je stanoviť trhovú hodnotu podniku k 1. 1. 2011. Podnik je špecifický tým, že sa jedná o posledný pivovar vo vlastníctve mesta na území ČR. Účel práce spočíva v zistení hodnoty pre vlastníkov a veriteľov, ktorá môže nadobudnúť pri prípadnom predaji pre predávajúceho informatívny charakter. Ocenenie je nezávisle prevedené pomocou metódy DCF Entity, metódou zrovnateľných podnikov a metódou účtovnej hodnoty. Práca sa člení do siedmych kapitol, ktoré na seba vzájomne nadväzujú a vyúsťujú do stanovenia výslednej hodnoty podniku. Autor využíva informačné a štatistické databázy, ktoré prispievajú k vyššej dôveryhodnosti celého ocenenia.KOVÁČ, Peter: Ocenění společnosti DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. [Diplomová práce] / Peter Kováč. -- Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví; Katedra financí a oceňování podniku. -- Vedoucí práce: Ing. Pavel Svačina, Ph.D. -- Stupeň odborné kvalifikace: Inženýr. -- Praha : FFÚ VŠE, 2013. 100 s. Diplomová práce se zabývá oceněním podniku DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. Jejím cílem je stanovit tržní hodnotu podniku k 1. 1. 2011. Podnik je specifický tím, že se jedná o poslední pivovar ve vlastnictví města na území ČR. Účel práce spočívá v zjištění hodnoty pro vlastníky a věřitele, která může nabýt při případném prodeji pro prodávajícího informativní charakter. Ocenění je nezávisle provedeno pomocí metody DCF Entity, metodou srovnatelných podniků a metodou účetní hodnoty. Práce se člení do sedmi kapitol, které na sebe vzájemně navazují a vyúsťují do stanovení výsledné hodnoty podniku. Autor využívá informační a statistické databáze, které přispívají k vyšší důvěryhodnosti celého ocenění.KOVÁČ, Peter: Business valuation of DUDÁK Strakonice Burgher's Brewery [Diploma thesis] / Peter Kováč. University of Economics Prague. Faculty of Finance and Accounting; Department of Finance and Business valuation. Supervisor: Ing. Pavel Svačina, Ph.D. Qualification degree: Master. Prague : FFÚ VŠE, 2013. 100 pages. This diploma thesis deals with the business valuation of DUDÁK Strakonice Burgher's Brewery. The aim of the diploma thesis is to determine the market value as of 1. 1. 2011. The company is specific in that it is the last brewery in the Czech Republic to still be owned by a town. The purpose of the diploma thesis rests in finding appropriate value for owners and lenders, which can take in the event of a sale an informational character for the seller. The valuation is independently done by DCF Entity method, Multiples method and Book value method. The work is divided into seven chapters that follow on each other and lead to the determination of the enterprise value. The author uses informational and statistical databases that contribute to the greater credibility of the entire valuation.
Klíčová slova:
Hodnota podniku.; Metoda DCF Entity.; Ocenění podniku.; Pivovar Dudák.; Business valuation.; DCF Entity valuation method.; DUDÁK Strakonice Burgher´s Brewery.; Enterprise value.
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/34625